Extrém lelet ejtette csapdába a cukorbeteget.

KérdésekExtrém lelet ejtette csapdába a cukorbeteget.
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Két különböző laboratóriumban egymástól teljesen eltérő eredményt hozott egy cukorbeteg nő vizsgálata, pedig a lelettől függött, hogy a következő hónapokban fizetnie kell-e a gyógyszeréért. Egy miniszteri rendelet ugyanis a mérések eredményétől tette függővé, hogy a cukorbetegek milyen és mennyire drága kezelésre jogosultak. Hasonlóan extrém esettel más cukorbetegek nem találkoztak, de szerintük is vannak furcsa kilengések.Mit szoltok hozzá!!!!

4 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Erre varrjon gombot a rendelet megalkotója!. Akkor most mi van? Kérjünk kontroll mérést, vagy pereljen a beteg? Egyiket sem fogják tenni a betegek, hanem kiszolgáltatottan elviselik a rendeletalkotók áldásos tevékenységét Kinek higgyünk? Miben bízzunk?

Tri-Ton answered 11 év ago

Nálam ehhez hasonló még otthon is előfordult. A mérőmhöz általában azonos típusú de két, vagy három különböző betűjelű tesztcsíkom van. Már letettem arról hogy egy doboz megkezdve és ürülésig. MERT : első akkalommal a csere után meglepődtem mikor a szokásos 4,5 – 6,5 helyett 8,2 lett az eredmény, úgy hogy semmi életmód beli változás sem volt. Azután jött az ötlet: új mérés, mérő átállít a másik csíkra, láss csodát 5,2. No akkor 1 – 1 , melyik az igaz. Mérő átállít a harmadik dobozhoz, mérés: 5,3.  Azóta, ha nem tetszik az eredmény, újat mérek a másik dobozból vett tesztcsíkkal. ( általában bejön )

katalin answered 11 év ago

 Igen otthon is nehéz teljesen jot mérni.Pont tegnap mértük egyszerre három mérövel és teljesen más eredményt mutattak.Nos melyik a jo?Ha az alacsonnyabbat nézem arra enni kell viszont ha a magasabb jo és ráeszek.NEHÉZ!!!!!!!!!!!!!

Halász Gabriella answered 11 év ago

Nem biztos, hogy ide tartozik, de valahol mégis! 🙂

Miért van az, hogy mielőtt elmegyek labor vizsgálatra, megmérem itthon a cukromat. Amikor megkapom a labor eredményt, sokkal, de sokkal nagyobb!! 🙁
Van amikor 1,5 tizeddel is! 🙁

Annyira nem lehetek ideges, hogy ennyire felmenjen… szerintem! 🙁 A két eredményt közt általában 3/4 óra telik el!

Azt hallottam, hogy a karból vett vérminta más eredményt mutat, mint amit mi itthon veszünk az újból!

De akkor nekünk az itthoni nem a valót mutatja??

Akkor mi az értelme??