Desszert receptek…. cukrosoknak, illetve mindenkinek! :-)

KérdésekDesszert receptek…. cukrosoknak, illetve mindenkinek! :-)
Halász Gabriella kérdezte ennyi ideje: 10 év

Gondoltam, ha már van, savanyúsággal foglalkozó kérdéskőr, téma, akkor legyen desszert is! 🙂

Biztos vagyok benne, hogy finomabbnál-finomabb sütireceptjeitek vannak a saját kis receptes könyvetekben! 🙂
Netán gyerekkori kedvenc, vagy finom régi, elfelejtett receptek. :-)… persze esetleg némi változtatással, egészségesebb hozzávalókkal. 🙂

23 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 10 év ago

Nagyon jó még elkésziteni sem nehéz!!!

Halász Gabriella answered 10 év ago

Akkor legyen ez az első!!

ŐSZIBARACKOS TÚRÓKRÉM

Hozzávalók 4 személyre:

40-50 dkg őszibarack (vagy konzervbarack),
4 evőkanál citromlé,
1 citrom reszelt héja,
50 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
 1 dl kefir,
 némi vanília esszencia (saját gyártmány!!)
1 kupak Sussinaédesítő. vagy más édesítő, amely nem tartalmaz szénhidrátot

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, meghámozzuk, kettévágjuk,magjaikat kidobjuk, majd vékony gerezdekre vagdossuk, és azonnalmegcsepegtetjük 2 evőkanál citromlével.
(Nekem most csak konzerv volt itthon.)
Atúrót egy kicsit villával áttörjük, majd a tejföllel, a kefirrel, a reszelt citrom héjjal, 2 evőkanálcitromlével, az édesítővel, az esszenciával simára keverjük.
 Két fél barackot félre teszünk –ez lesz a díszítés- és apróra vágjuk, majd belekeverjüka túrós masszába.
 
A masszát négykehelybe, vagy szép formájú kis üvegtálba  szétosztjuk.

 Rátesszük abarackgerezdeket és tálaljuk.

Halász Gabriella answered 10 év ago

Szia Zsuzsa! 🙂
Nagyon könnyű és ehetsz belőle nyugodtan… a túró is egészséges! 🙂
Te fogyaszthatod??

Te is hozzál valami receptet, jó??… hátha én is találok valami újat! 🙂
Biztos van a tarsolyodban! 🙂

Halász Gabriella answered 10 év ago

Hát senki nem hoz semmi süti receptet???…… legalább saját magunknak!! 🙂

Akkor én folytatom….

Vanília esszencia

Amikor először olvastam a házilag készíthető vanília kivonatról, rögtönelhatároztam, hogy ilyen nekem is kell! 🙂
Valamikor novemberben kaptam az Auchanba nem „flancos” csomagolású 2 db vaníliarudat egy csomagban!! . Mondom:  hajrá Gabi.. itt az alkalom!!!!… vedd meg! A felára volt, mintha kémcsövest vettem volna!! Több csomagot vettem, mert már akkortudtam, hogy Karácsonyra ebből is ajándék lesz!! 🙂
 Kis üvegeket már vettem, valamelyik hobbi boltban…. Merthogylegyenek mutatósak!! 🙂

Sok előkészületet nem igényel a dolog.
Nem kell hozzá más, csak alkohol /legjobb a vodka/ esetleg agyógyszertári….és a vanília. Nekem most 6 ilyen kis 1 dcl-es üveg lettmegtöltve, tehát kellett hozzá 6 szál vanília és 6 dl vodka.
Minden egyes üvegbe raktam egy szál felhasított vaníliát, és felöntöttem avodkával, majd ledugaszoltam.

Legalább 1 szálat kell számolni 1 dcl-re, persze többet is lehet bele rakni.
Napról napra erőteljesebb lesz az illata és az íze.

 Legalább 3-4 hétig érleljük a felhasználás előtt!!!!

Az elhasznált részt mindig visszapótolhatjuk vodkával, és időnkéntfrissíthetjük benne a vaníliát is.

Bármilyen süteménybe, édességbe használhatjuk.

 Szerintem kitűnő ajándék, ha valakinek van olyan ismerőse,aki szeret sütni-főzni, az egész biztosan örülni fog egy ilyennek. 

Ráadást a vanillin cukor nem is az igazi!!! Aromával készül csak! 🙁

Judit Kraseczki answered 10 év ago

Szia Gabikám!

Kérés…… Légyszíves küld el nekem a kényér receptjeidet.  Örökhálám 🙂

krasjudit@gmail.com

Judit

( bocsánat a OFF- olásért, de nem tudtam másképp üzenetet küldeni)

Halász Gabriella answered 10 év ago

Szia Judit!! 🙂

Természetesen küldök recepteket, örülök, ha valaki hasznosíthatja! 🙂
Én is mástól kaptam, vagy a neten találtam rá… esetleg változtattam, módosítottam rajta! 🙂

Írjál nyugodtan, ha valami kérdésed van, vagy keress meg a facebookon… ugyanezen a néven.
Egyébként én is gondolkodtam rajta, hogy milyen jó lenne, ha privátba is tudnánk egymásnak írni, mert nekem is lett volna kérdésem más felé, de nem tudtam feltenni neki!

Halász Gabriella answered 10 év ago

Hoztam egy nem kimondott desszertet..… ! 🙂

Fűszeres birsalmalekvár

1kg birsalma kimagozva
15 dkg diabetikuszselésítő cukor        
4 evőkanál citromlé             
2 csepp vanília eszencia           
2 tk őrölt szegfűszeg               
2 tk őrölt fahéj

A birsalmát megmostam, és kis darabokra vágtam a héjával együtt. Annyi vízbenfeltettem főzni, ami épp ellepte. Mikor megpuhult (kb 0,5 óra) bot mixerrelösszepépesítettem. Belekavartam a cukrot. Nem kell több, mert így is hamarösszeáll, mivel a birsnek nagyon magas a pektin tartalma, majd a fűszereket ésa citromlevet is hozzáadtam.
Így felforraltam, 2-3 percig főztem, majd aszokásos módon forró üvegbe töltöttem, lezártam, fejre állítottam.

 Próbáljátok ki! Nálunk nagy sikere van.

Judit Kraseczki answered 10 év ago

Elkészült a kenyér… és élek 🙂
a Receptesbe felteszem a képeket.

Sára Biró answered 10 év ago

 Gratulálok Judit,csodaszép lett. Jól láttam az unokád kezében volt egy szeletkenyér?

Halász Gabriella answered 10 év ago

Íme egy újabb finomság… akár nekünk is, akár a családnak, esetleg ajándéknak sem rossz. –  Szépen becsomagolva! 🙂 Születésnapra, névnapra… bármire! 🙂

Szerintem rögtön dupla adaggal készítsed! 🙂

Én ezt készítettem karácsonyra ajándéknak! 🙂 nagy sikere volt a lányomnál, az anyósomnál, a nászasszonyomnál, a nővéreméknél, és természetesen a fiaimnál is! 🙂

(Nem vettem szaloncukrot, azt is magam készítettem, igaz egy kicsit drágább volt, de nagyon fincsi, kézzel készült édesség, ajándékok volt. Ugyanígy készítettem pld. kókuszos bonbont, marcipán golyókat (szaloncukor), zserbó bonbont is.

DIÓGOLYÓ

Hozzávalók:
 1 tábla (10 dkg) jó minőségű étcsokoládé,
 5 dkg vaj,
 20 dkg darált dió,
 5dkg
-nak megfelelő édesítő (én folyékony Sussinát tettem bele),
 5 dkg nagyonapróra vágott kandírozott narancshéj vagy aszalt sárgabarack,
 1 evőkanálnarancslekvár vagy baracklekvár (attól függően, hogy milyen aszalt gyümölcsöthasználunk),
rum aroma

 A bevonáshoz 5 dkg durvára darált dió

   Elkészítés:A csokoládét a vajjal fölolvasztjuk. Én gázon, nagyon kicsi lángon lábosba tettem, de nagyon kell vigyázni, hogy ne hogy leégjen. Inkább vedd le többször.

 Belekeverjük a diót, a fölaprítottaszalt gyümölcsöt, a lekvárt, a rum aromát, és az édesítőt. Az egészet jólösszekeverjük, majd a hűtőben kihűtjük. A kihűlt masszából kis diónyi golyókatformázunk. Durvára darált dióban meghempergetjük őket. 

Megjegyzés:
Már is lehet csomagolni, pld. muffin papírba, vagy celofánba, esetleg kis dobozba. Én a boltban szereztem olyan dobozt, aminek a fedőlapja átlátszó volt. (Kivették belőle a darabos csokikat, épp a polcokat töltötték fel :-).)
  Tettem bele szép karácsonyi szalvétát (nem kirívót, hanem pasztell színűt, és abba tettem bele, szép sorba. Annyi sorba, ahányféle volt! 🙂