Csodaszerek az 1-es típusú cukorbetegség kezelésére!

KérdésekCsodaszerek az 1-es típusú cukorbetegség kezelésére!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

Mélységesen felháborító,hogy a mai napig vannak olyan kuruzslók akik azzal hitegetik a 14-15 éves kamaszt,hogy meggyógyul a cukorbetegségből. Mai nap mesélte egy ismerősöm,hogy a  szomszédja a cukorbeteg gyereket masszírozásra hordja egy gyógyítóhoz,és valamilyen készítményt is javasoltak több 10.000 forintért és azóta milyen jó lett a cukra,az inzulin mellett csak hol lent,hol fent volt. 
Egy éve cukorbeteg a gyerek,tehát a" mézes hetek" idejében van ,ilyenkor csökken az inzulin szükséglet,mert az inzulin pótlás után a maradandó béta sejtek elkezdnek működni. Plusz tényező,amiért ingadozhat a cukor a serdülőkor.
Sajnos nem gondolnak bele a szülők, a nagyszülők hogy milyen pszichés trauma éri majd a gyerekkel amikor szembesül,hogy a csodaszerek nem használnak.
Úgy látszik nem lehet elégszer hangsúlyozni,hogy az 1-es típusú cukorbetegségben a betegnek mindenképpen inzulin adása szükséges.
Mikor perelnek be már egy ilyen kuruzslót,felháborító!
Ti találkoztatok hasonló esettel mostanában?

16 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Köszi Zsuzsa,hogy elmesélted. Sajnos nagyon sok ember tízezreket fizet a gyógyítóknak és sok szegény embert átvernek. Azért lenne fontos az egészségnevelés,hogy szegény emberek ne adják oda a megspórolt pénzüket egy-egy csalónak. Sajnos 1-es tip.cukorbetegség csak inzulinnal kezelhető,fontos hogy  a gyerekeket az iskolákban tájékoztatná akár védőnő,akár osztályfőnöki óra keretén belül szakszemélyzet. Erről már többször beszéltünk itt az oldalon is.

Nanita answered 12 év ago

Sziasztok! Sajnos nem találtam jobb témakört ( aki esetleg járatosabb az oldal kezelésében mint én, annak megköszönöm előre, ha a megfelelő helyre teszi fel), de találtam egy hírt ami nem csak a kettes tipusú betegeknél jelenthet szerintem reményt. A link: http://www.macosz.hu/megtalaltak-a-2-es-tipusu-cukorbetegseg-egyik-okat.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook Milyen jó lenne tudni, hogy melyik az az aminosav 🙂

Marika answered 12 év ago

Kedves Nanita !!! Remény az van , de egyenlőre a cukorbetegség , csak inzulinnal és gyógyszerekkel gyógyítható !!!Nem kell elhinni mindent amit az interneten írnak !!! Bár igaz lenne , hogy megtalálják a gyógyuláshoz vezető utat !!!!

Nanita answered 12 év ago

Tisztában vagyok 29 év "betegség" után, hogy meggyógyítani nem lehet, de szerintem már az is könnyebbség lenne számunkra, ha esetleg a szövődmények kialakulása jobban kivédhetők lennének egy ilyen aminosavas vitamin készítménnyel! A Macosz oldalán ez a cikk nem is azt írja ha végig olvassátok, hogy gyógyítható, hanem  hogy ezzel majd az állapotunk romlása megállítható lesz!

Sára Biró answered 12 év ago

Én is láttam a Híradóban , elismert főorvos aki  a kutatást vezette és nyilatkozott,ez a felfedezés ha beváltaná a reményt nagyon jó lenne!
Természetesen Nanita új topikot is nyithatsz egy adott témával kapcsolatosan bármikor .
Addig is marad a sok mozgás,az egészséges táplálkozás  és a gyógyszer vagy inzulin.

Marika answered 12 év ago

Sziasztok !! Én is láttam a hiradót , de a főorvos úr azt is elmondta , hogy ez amíg készen lesz öt – hét év és rengeteg sok pénzbe kerülne, de hát pénz az nincs semmire ami fontos lenne !!!!Ennyit a magyar egészség védelemről !!!