Még mindig az éhgyomri…….

KérdésekMég mindig az éhgyomri…….
Judit Kraseczki kérdezte ennyi ideje: 13 év

Lassan elmondhatom, hogy sikerült 7 alá szorítani az éhomi vércukromat, de nem megy 6 alá sehogysem.
Halálosan komolyan mondta a doktorom, hogy 6 alá kell levinni? A hatodik héten vagyok az új gyógyszerrel lehet, hogy még mindig nem állt be rendesen? Még mindig kell neki idő??

18 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Szia Judit! Először is gratulálok a szép eredményhez !
 Ami 10 év alatt elromlik az nem javul meg 2-3 hét alatt. Nem az a lényeg,hogy rögtön minden eredményed 100%-os legyen!  Fontos,hogy fokozatosan csökkenjen a testsúlyod,tűzzél ki célt pl.egy hónap alatt 2 kg testsúlycsökkenéssel szép eredményt lehetne elérni. Az ideális az lenne,ha az éhomi vércukrod 6 alatt lenne. Próbáld meg minél korábban reggel bevenni a gyógyszert,sokat mozogjál,ha az étrendet is sikerül betartani meglátod sikerülni fog. Fontos,hogy ne stresszely,azért ha nem éred el rögtön azt a bűvös célértéket,mert az nem segít. Bízd az időre a mozgásra és a diétára:-) Nézd meg napközben mennyi a vércukrod egyes étkezések után.Soha nem megy 9 mmol fölé?

Judit Kraseczki answered 13 év ago

Szia Sárika!
Nagyon köszönöm a rengeteg türelmet és biztatást, komolyan jól esik.
Az étkezés utáni értékek tökéletesek, egyetlen egyszer sem ment 9 fölé, de még meg sem közelítette a 9-et. Fél hétkor vacsoráztam és utána bevettem a bogyóimat 🙂 Lehet, hogy túl sok idő telt el azóta ( 3 óra), de most rámértem és  7,8 a cukrom.  Tegnap reggeli után két órával 8,4 volt.
Kérdés…..
Az Eucreast mindenképp étkezés közben, vagy közvetlen utána kell bevenni? ….. mert gondoltam már arra is, hogy talán változna az éhgyomri értékem, ha korán bevenném a gyógyszert, majd később ennék?
Ez így hülyeség????

Zsóka answered 13 év ago

Szia Judit !! Szerintem a gyógyszert mindenféleképpen az előírás szerint kell beszedni. A változtatást beszéld meg az orvosoddal.

Sára Biró answered 13 év ago

 Judit a z Eucreas 2 komponensből áll a metformin+vildagliptin.Hogy kevés mellékhatás legyen a metformin tartalom miatt így javasolt a kezelés (esetleg az első falattal már nyeld le a tablettát).De Zsókának igaza van,kérdezz rá a kezelő orvosnál.
Viszont ne izgasd magad  a reggeli vércukor értékeid miatt ,mert napközben ezek nagyon szép
 eredmények (étkezés után 1,5 órával mérni a cukrot) ,az lenne a jó hogy ne kelljen kiegészíteni más gyógyszerrel mert így sikeresebben tudnál fogyni. Reggel minél korábban egyél ,nézd meg 5- 6 óra között mennyi a vércukrod ? 6-7 óra között gyorsan emelkedik,mert a májból lebomlik a keményítő és bekerül a véráramba és ez még megdobja a vércukrot.

Judit Kraseczki answered 13 év ago

Köszönöm, akkor előbbre hozom a mérést és a reggelit.

Sára Biró answered 13 év ago

 Szia! Mi újság a reggeli vércukor értékkel? Sikerült fogyni?

Judit Kraseczki answered 13 év ago

Szia Sárikám!

Összességében  ( három hónap alatt) 3,5 kilót fogytam, nem megy gyorsan, de ezt már tudom, hogy minél lassabban megy annál tartósabb.
A reggeli cukrom most már tartósan 6 és 7 között mozog, imádott dottorom megdicsért, hogy jó lesz ez így……
most kicsit "lazítottam", két napja nem bicajoztam, mert reggeltől estig dolgoztam és hulla fáradtan estem haza…..

Sára Biró answered 13 év ago

 Nagyon ügyes vagy! Látod a doktori dicséretet is bekaszáltad:-) 🙂 ! Csak így tovább!
Tényleg jó eredmény,ha hirtelen lefogy valaki az hamar visszajön.
Nem csodálkozom,ha nem volt kedved bicajozni,mert én is sokszor hulla fáradt vagyok nincs kedvem plusz mozgáshoz. Én kerékpárral járok dolgozni,bent is kell szaladgálnom,de ez nem az a sport ami kikapcsolja az embert .

Sára Biró answered 13 év ago

 Judit mi újság az éhgyomri vércukorral? 

Judit Kraseczki answered 13 év ago

Szia Sárikám!
Úgy látszik nekem a 6 – 7,3 közötti érték lesz az etalon.
Ha bele szakadok sem megy lejjebb.
A súlyom is stagnál… egyszóval most épp relaxálok 🙂