Cipő fertőtlenítésére mit ajánlotok?

KérdésekCipő fertőtlenítésére mit ajánlotok?
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Gyakran kialakul téli időben a körömgomba,de úgy tudom a cipőt is kellene fertőtleníteni időnként! Van valami ötletek? 

21 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Lehet kapni  a gyógyszertárakban formalinos kis tasakokat,24 órára bele kell helyezni egy ilyent és nylon tasakba tenni! Nagyon jól kifertőtleníti! Azon kívül javasolt,hogy cseréljük a cipőnket,lehetőleg minden nap ne ugyanabban járjunk és otthon mindig húzzunk papucsot,hogy ne melegedjen a láb a cipőbe!

Németh Zsigmond answered 11 év ago

A mikrosütő szigetelése szinte lényegtelen, amennyiben tudod az alábbiakat:

1. a sugárzás a kikapcsolódás pillanatában megszűnik, ugyanis ez nem maghasadás, tehát az atomreaktor által kibocsátott sugárzás felezési idejétől független módon sem a benne sütött kaja, sem a környezet nem sugároz tovább.
2. Nem állunk elé amikor működik, és végképp nem nézzük a fejünket az üvegnek támasztva, hogy mikor forr fel benne a víz (jó szigetelés ellenére sem).

Másrészt ez tök más frekvenciájú sugárzás, mint amit a mobilod kiad magából: beszélgetés, GPRS vagy WIFI használata esetén, tehát a készüléknek szűrnie sem kötelező hatékonyan…
Másik ki nem zárható tényező azonban, amely ettől független, hogy a mikróban melegített étel olyképp módosul genetikailag, amely rákosodásra hajlamos sejteket kreálhat. De mivel elfogyasztásuk által nem tesszük genetikailag magunkévá, csupán a bennük lévő tápanyagokat dolgozzuk fel, puszta logikával arra következtetek, hogy ennek semmi köze nem lesz testünkhöz. Hacsak úgy nem, hogy a roncsolódott sejteket nem tudjuk igazán feldolgozni, de ennek maximum annyi lehet a hatása, hogy a tápérték lecsökken.

Szerintem a mikróban való cipőfertőtlenítés remek és eredeti ötlet, nyilván sokkal hatékonyabb mint bármilyen olaj, ami bizonyára csak a károkozók egy részére lesz hatásos.

Tri-Ton answered 11 év ago

  Helló Zsiga ! Abban azért egyetértünk ugye, hogy a mobiltelefon egyszerűen fogalmazva egy mikrohullámú adó-vevő. A sütő pedig csak mikrohullámú adó. ( teljesítményben van ugyan különbség, nem is kicsi ) Kizárólag az árnyékolás hatékonyságán múlik, hogy mekkora az a sugár dózis, ami ki tud lépni a készülékből és ennek milyen az iránya illetve mekkora a hatósugara. No meg kinek mekkora a konyhája, ill. milyen magasságban van a mikró illetve mennyire érzékeny a szervezete. ( vannak itt páran az érzékenyek közül )  Az óvatosság nagyon is fontos és van itt több sütő-főző háziasszony aki esetleg nem is gondolt egy ilyen veszélyre, amire anno felhívtam a figyelmet. Én is használok mikrót, nem is egyet, viszont a családom figyelmét is felhívtam, hogy működés közben csak minimális időt legyenek a közelében. ( nem félni kell tőle, csak tudatosan használni )

Németh Zsigmond answered 11 év ago

Feltétlenül igazad van Kedves Tri-Ton, és hozzászólásomat újraolvasva az némiképp lekicsinylőnek tűnhet a tiéddel szemben. Ezt nem szándékosan tettem, emiatt elnézést kérek. Kiegészíteném azzal, hogy igen, a mérésre hatékony módszer, ha csak mobilként használod. Az én mikrómban nincs mobil vétel, pedig a mikróval kapcsolatos balhék előtti: 20 éves, grilles őscsoda. De a WIFI például látja a benne lévő mobilt… Nem csak ezért nem megyek a közelébe amikor működik, és minden szűrésteszt ellenére mindenkinek azt javasolom, hogy ne használja testközelben. Az enyém például a spájzban(spejz?) van, legalább 4 méterre tőlem, amikor konyházok. Eztetet ajánlom mindenkinek.

Sára Biró answered 11 év ago

Üdv. az oldalon! Köszönjük a hasznos információkat. Nekem is egy régi mikróm van, lehet le kellene
cserélni ? Még semmi baja nem volt kb 15-16  éves.

Tri-Ton answered 11 év ago

OK Zsiga, semmi gond. Időnként nekem is vannak ( voltak ) olyan írásaim, hogy a monitor is csodálkozott, vagy elpirult mikor megjelenítette. Műszaki végzettséggel 30 éve dolgozom a villamos iparban, ezért egy két dologban tán otthon is vagyok. Ettől függetlenül az írásaim nagyrészét próbálom közérthetően megfogalmazni, így nem csak a szakmabeliek értik. Amit írtál az igaz, nem kell elnézést kérned, csak éppen ez nem egy szakmai fórum. ( ott én is másképp fogalmazok ) Itt a KEVA-n az egymás segítése, a betegség elviselhetőbbé tétele, illetve az egészség megőrzése a fő cél. Minden és mindenki előtt ez a lényeg.  Egyébként csatlakozom Sárikához ( a KEVA tulajdonosa és ,,gazdasszonya" )   ÜDV. AZ OLDALON !  ( Tóni )

Mol apa answered 10 év ago

 Kedves  Tri-Ton! "Egyenként csomagold be és időnkét pár percre mehet a mikróba" Segíts légyszíves, mi legyen a csomagolóanyag és hány perc a pár perc? 

Tri-Ton answered 10 év ago

Üdvözöllek Mol apa !   Fehér papír csomagoló bőven megfelel, igaz hogy éghető, de a cipő is az. ( az újság nem jó mert gyorsan melegszik ) A csomagolás csak azért kell mert, hát a csizma sem illik az asztalra és a cipő sem a micróba. A pár perc pedig az olvasztó programon 1 – 2 perc, vagy nagyobb teljesítményen rövidebb az idő. ( maximumon 5 – 10 sec. )  Lényeg, hogy még a ragasztó sem olvadhat meg, ezért nem a melegítés a lényeg, ( sőt nem is melegedhet fel ) hanem a microhullám pusztító hatása, ami az élő szervezetet ( gombák ) rövid idő alatt megöli. Kisérletező kedvűek kipróbálhatják egy kis csomó gyökeres fűvel is, hogy milyen rövid idő elég a pusztításhoz. ( hiába ülteted vissza, hiába öntözöd vége lett )

Mol apa answered 10 év ago

 Kedves  Tri-Ton! Köszönöm szépen!

Pityu answered 10 év ago

Köszöntöm az uj felhasználókat, meg a régieket is! Hát ez nagyon jó és hasznos, itt aztán tanulhat az "öreg" is.

Micukó answered 10 év ago

 
Üdv Tri-Ton !
KÉRDÉSEM LENNE A CIPŐ FERTŐTLENÍTÉSSEL KAPCSOLATBAN,MIKRÓ AZ VILÁGOS,DE HA SZEGECS VAN RAJTA FÉMBŐL ÉS CIPZÁR!AKKOR MI A TEENDŐ???