A mozgás szerepe az egészség megőrzésében!

KérdésekA mozgás szerepe az egészség megőrzésében!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év
  •  Ma olvastam az  MTI oldalán,hogy " napi fél óra közepes intenzitású mozgás és egy "ésszerű" testsúly fenntartása a kulcsa a bélrák megelőzésének".
3 Válasz
Tri-Ton answered 13 év ago

Igen ez így igaz, ezen kívül ez még csak részigazság. Aki rendszeresen az egész testét átmozgatja az egy kicsit megdolgoztat mindenét. A szívet, a tüdőt, az izmokat és ezzel együtt szinte az egész lényét. Mozgással a szervezet több energiát használ fel, mint anélkül. A több energia felhasználás viszont felgyorsítja az anyagcserét is. Itt ne csak arra gondoljunk, hogy elfogyasztunk valamit és az hogyan jut végig az emésztő rendszeren. Hisz ettől sokkal többről van szó. Felgyorsul a szívverés, vele együtt élénkül a vérkeringés egy gyorsabb keringési rendszerben nehezebben rakódnak le a káros anyagok. Ha sikerül egy kicsit megazzadni is akkor nem csak a kilélegzett levegőben lesz több a víz, hanem a nyirok rendszer keringésének felgyorsulásával a verejték, már a szervezetben lerakódott káros anyagogat is ki tudja dolgozni magából. Gondoljunk csak egy sötét színű pólóra amiben sikerült megizzadnunk és milyen ,,szépen ,, látszanak száradás után a fehér foltok. Mindezen felül nem elhanyagolható az izmok, az izületek és a csontok karbantartása sem , amit szintén egy kis mozgással tudunk a legjobban és legolcsóbban megoldani. ( hisz ,, a láb mindig kéznél van !!! ,, ) Végezetül talán a lényeg : ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK  A mozgás nem csak örömet ad, hanem az öröm nem hagyja kibontakozni a negatív gondolatokat, felszabadultabb lesz a lélek, ezzel beindul egy ÖNGYÓGYÍTÓ folyamat is.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

európai kutatások rámutattak arra, hogy arendszeres, mértékletes fizikai aktivitás akár 3-5 évvelmeghosszabbíthatja az adott személy életét.

matildxd answered 13 év ago

 A rendszeres mozgásnak nagy fontossága van az egészség megőrzésében! Jó ötletnek tartom,hogy az iskolákban bevezetik a napi tornaórát! Már fiatal korban kell megszokni a mozgást,hogy életmóddá váljon! Remélem nem lesz annyi elhízott gyerek a  későbbiekben!