A szívinfarktus is lehet cukorbetegség szövődménye?

KérdésekA szívinfarktus is lehet cukorbetegség szövődménye?
mimi xd kérdezte ennyi ideje: 14 év

Egyik ismerősöm mesélte,hogy infarktust kapott és azt mondták,már korábban magas volt a cukra csak nem tudta!
A szívinfarktus is lehet cukorbetegség szövődménye?

8 Válasz
Best Answer
klari50 answered 14 év ago

 Igen lehet,az infarktus a cukorbetegség szövődménye is lehet!

Mária Balázs answered 14 év ago

 Az infarktus lehet a cukorbetegség nagy ér szövődménye.Gyakran  a cukorbetegség van előbb!Ha koleszterin is magas akkor még nagyobb a kockázat!

Julcsi answered 14 év ago

Lehet. Én tizenkét éve voltam cukorbeteg mikor  szívinfarktust kaptam.

Erzsi Török answered 14 év ago

Igen! Mivel a cukorbetegség első és legsúlyosabb szövődménye az erek károsodása Ezért kell a Diabéteses betegnek megelőzésként (pl.Aspirin protect)

Sára Biró answered 13 év ago

A 2-es  típusú diabéteszben szenvedők 5-10 évvel korábban halnak meg többnyire különböző szív-és érrendszeri betegség miatt.A cukorbetegek körében a szív- és érrendszeri betegség a leggyakoribb halálok, ez adja a halálozások 50%-át.A 2-es  típusú diabéteszben szenvedők kétszer olyan gyakran vannak kitéve a szívroham kockázatának, mint a nem cukorbetegek. Valójában a kettes típusú diabéteszben szenvedők esetében a szívroham valószínűsége akkora, mint azon nem cukorbetegek esetében, akik korábban már átestek egy szívrohamon

jaskó answered 13 év ago

Van egy komoly probléma a cukoirbetegség és az infarktus esetében. Ha a cukorbetegnél kialakult az idegi ingervezetést gyengítő, vagy már blokkoló szövődmény, a neuropathia, akkor szinte minden előjel nélkül léphetünk ki földi valónkból, hiszen felléphet az úgynevezett "néma infarktus" Ez azért veszélyes, mert nem érezzük az előjeleket és a segítség akár el is késhet!!
Amikor tőlem megkérdezték az EKG vizsgálat után, hogy mikor volt magának infarktusa? Csak lestem, ugyanis semmit nem vettem észre, pedig elég jelentős károkozás történt az izomszövetekben. Csak erősen vvisszagondolva és csupán a "TALÁN AKKOR" összetételben következtethettem az időpontra, de biztosat nem tudok azóta sem. Mindenesetre jót nevettem és a kérdésre, hogy most minek örül, csak annyit válaszoltam: amíg én beszélhetek arról, hogy volt infarktusom, addig jó!
Fontos: utólag már csak örülhetünk, ha megúsztuk, de a legfontosabb a megelőzés!!!! A szövődmények kialakulásának lassítása, vagy akár megakadályozása és ez elsősorban a saját felelősségünk

elekes andras answered 13 év ago

 Sajnos lehet,több ismerősömnek infarktus után fedezték fel a cukorbetegséget. Akkor nagyon csodálkoztam,mert erről olyan keveset hallottam. Mindenképpen a cukorbetegséget időben fel kellene fedezni,hogy ne legyen ennyi szövődmény.És ha felfedezték akkor be kellene tartani a "szabályokat" ami nehezen megy!

Cuki Baba answered 13 év ago

 Egyre gyakrabban lehet hallani,hogy agyi,vagy szívinfarktusa volt valakinek és utána cukorbeteg lett,vagy már előtte az volt és nem tudta.Nem lehetne ezeket valamilyen szűréssel korábban felismerni. Persze,ha nem megy az ember évekig a háziorvoshoz akkor nem tud elküldeni laborba. Vérnyomást otthon mérünk,viszont EKG-t a háziorvosnak  kellene  időnként csinálni.Nektek szokott a háziorvos EKG-t csinálni szűrés miatt,vagy csak ha panaszotok van?