Mennyi kell legyen egy inzulinnal kezelt cukorbeteg HgbA1C-je?

KérdésekMennyi kell legyen egy inzulinnal kezelt cukorbeteg HgbA1C-je?
mimi xd kérdezte ennyi ideje: 14 év
6 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

 A HgbA1C értéke 7% alatt kell legyen,hogy késleltessük a szövődmények kialakulását! Idősebb cukorbetegeknél 7,5%körül elfogadható! 

Krisztina Kiss answered 13 év ago

 EGY ISMERÖSÖMNEK MOST 10.3 LETT  Hgba1c értéke az nagyon magasnak számit? mire kell  neki nagyon oda figyelni?

Sára Biró answered 13 év ago

 Az nagyon sok,7 % alatt kell lennie. Ha idős 75-80 év körüli akkor a 7,5 % is elfogadható!
Jelentkezzen a kezelő orvosánál mert a kezelésen módosítani kell! Addig is figyeljen az étkezésre,a  mozgásra! Készítsen profil vércukrot,hogy lássa a kezelő orvos a napszakos vércukor ingadozást!
Ha netán inzulinos az illető nézze meg jól működik a penje,milyen az injekció helye,felszívódik rendesen az inzulin! Sok körülmény hozzájárul a rossz értékhez,ezért fontos kielemezni,mert sok apró hiba előidézheti!
Ha minden jól csinál,akkor gondolkozzon el a télen mozgott eleget? 

stewes answered 13 év ago

(Új felhasználóként próbálom kiismerni magam, hogy itt milyen szokások vannak. Kapcsolódhatok új kérdéssel egy meglévőhöz vagy jobb új szálat indítani?)

Ezt a vizsgálatot mi indokolhatja, ez egy költséges eljárás? Ha az orvosom szerint cukorbeteg vagyok, miért nem kért ilyen vizsgálatot. Úgy tudom, ez arra is jó lenne, hogy a stressz okozta emelkedés ne befolyásolja a diagnózist, eredményt, illetve az öncsalás is kiszűrhető.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Stewes !
Természetesen hozzászólhatsz bármelyik témához ami érdekel,vagy te esetleg más választ adnál az adott kérdésre, leírhatod a véleményed, a lényeg a beszélgetés és a tájékoztatás!
 Indíthatsz  új témát,új kérdést ami érdekel ! 
A HgbA1C költségesebb egy vércukormérésnél,de minden cukorbetegnél indokolt ennek az elvégzése!
El is szoktuk küldeni a betegeket erre a vérvételre. Inzulinos cukorbetegnél 3 havonta lehet, tablettás,vagy diétán levő cukorbetegnél fél-illetve évente érdemes elvégeztetni!
 Legközelebb amikor mész az orvoshoz nyugodtan kérdezz rá! A betegek " 3 havi cukorátlagnak" szokták hívni,azért mert az utolsó 6-8 hét anyagcsere állapotról ad felvilágosítást! Említetted az" öncsalást" bizony sokszor a vércukor naplóban 6-7 mmol/l-es vércukrok vannak és a HbA1C 10 feletti!

Vica35 answered 13 év ago

 Krisztina! Az ismerősöd jobb,ha mielőbb jelentkezik az orvosnál,mert ez nagyon magas!