A gyaloglás gátolja a kövérségre hajlamosító géneket .

KérdésekA gyaloglás gátolja a kövérségre hajlamosító géneket .
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

A tegnap a Zsuzsa és a Tóni is az elhízásról, a stressz evésről beszélt,na és ha az elhízás a "génjeinkben is benne van"?
 Beidézek egy cikket érdemes elolvasni,mivel sokat foglalkozunk a kövérséggel és azzal,hogy az egész családunk kövér, benne van a génünkben
MTI:
"Most a kövérségre hajlamosító gének hatását, illetve a hizlaló tulajdonság ellensúlyozását vizsgálták. A súlytöbbletet a testtömeg index (BMI) mérésével fejezték ki, mely a testsúly és a magasság aránya és értéke 20-25 között jó, viszont 30-tól már kövérséget jelent.
A szakemberek kimutatták, hogy minden hizlaló gén a BMI szintet 0,13 értékkel emeli. Ha viszont a vizsgálati alany naponta egy órát gyors lépésekkel gyalogolt, az a genetikai hatás érvényesülését a felére csökkentette.
Egy másik mérési adat viszont azt mutatta ki, hogy az örökletes hízás 50 százalékkal növekedett, ha a vizsgált személy naponta négy órát üldögélt a tv előtt. A kedvezőtlen vagy a kedvező hatás arányosnak bizonyult: minél többet mozgott valaki, vagy minél tovább ült kedvenc karosszékében, annál jobban csökkentette, vagy növelte az örökletes hízás érvényesülését.
Qi előadása végén hangsúlyozta, hogy az amerikaiak naponta átlag 4-6 órát ülnek a tv előtt."

Számítógép,tévézés hamar összejön a 4 óra,mi a véleményetek? 

1 Válasz
katalin answered 12 év ago

Ez biztos igaz gének nélkül is mert aki mozog eleve ledolgozza a kaloriát is.