Ismeri valaki a sztiviat,van mellékíze?

KérdésekIsmeri valaki a sztiviat,van mellékíze?
MariMarton kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Best Answer
Ernőné Tompos answered 13 év ago

Én azt használom szerintem semmi mellékíze nincs.Én a növény levelét megszárítom ,citromfűvel mentával és teaként fogyasztjuk,de van porban is azt sütikhez szörpökhöz vagyis mindennek lehet.Nagyon édes és igen minimális mennyiség is elég.üdv Ani

MariMarton answered 13 év ago

 Köszönöm szépen én még nem próbáltam.

Marika answered 12 év ago

A sztívia nagyon hasznos cukorpótló gyógynövény . Több féle kiszerelésben kapható . Van tea a leveléből nem növeli a vércukor szintet és szabályozza a cukorháztartást . Élettani hatása , hogy csökkenti a vérnyomást, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaölő hatású. Serkenti a máj a lép és a hasnyálmirigy működését, rendszeresen fogyasztva csökkenti a fáradékonyságot .Cseppek( kivonat)formájában 2550ft , tabletta kiszerelésben 2005 ft, és a tea levél 325 ft -ért kapható a fitotékában, ma néztem utána .Több vitamin is megtalálható benne .

Marika answered 12 év ago

Az interneten kerestem még információt: 30X édesebb a cukornál , nem szívódik fel mint a cukor GI-0!! Lúgositó hatású 4,5- 7 ph szintje . A-C vitamint tartalmaz száj és fogíny védő hatású .A szellemi képességre is pozitív hatású.( A Zürich Egyetem tanulmányai alapján )

MariMarton answered 12 év ago

 Én karácsonyra kaptam egy ismerőstől sztiviát és zabpelyhes kókuszgolyót készítettem,nagyon ízlett az egész családnak.