Victozaról szeretnék érdeklődni

KérdésekVictozaról szeretnék érdeklődni
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év

Sziasztok még új vagyok az oldalon Nagyné Erzsike vagyok.Most vették el tőlem az inzulint és victozát kaptam.Szeretnék többet megtudni róla.Még nem használtam reggel kell majd beadnom étkezés előtt egy órával.Mennyire viszi le a vércukrot,nem kell félni tőle hogy hipoglikémám lesz.Segítsetek már nekem mert szinte semmit nem tudok róla.

6 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Erzsike üdv.az oldalon!A Victozatól nem kell félni,mert az nem okoz hypót, inkább az étvágyadat fogja csökkenteni. Kezdetben jelentkezik émelygés,hányinger,de ez egy-két nap alatt megszűnik. Amire érdemes figyelni,hogy kerüld a rizs, és tésztafélét. Arról számoltak be a betegek,hogy akkor erőteljesebb volt a hányinger. Ha inzulint adtál akkor már tudod hogyan kell szúrni. Biztos mondták,hogy a 0,6 mg-al kell először kezdeni.
Konkrét kérdéseket írj,mert akkor könnyebben tudunk válaszolni.
Mennyi ideig voltál inzulinon?

Sára Biró answered 11 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/2367/

Krisztina Csaplár answered 11 év ago

Sziasztok!Én is új vagyok.Örülök,hogy megtaláltam az oldalt.Ez a válasz nekem biztató mert én is most tanakodom a victoza használatán.Van tapasztalat arról ,hogy van e mód olcsóbban beszerezni?Pl.gyártótól?Köszi

NAGYNÉ ERZSIKE answered 11 év ago

Szia Krisztina!
Ne félj a victozától,én is nagyon féltem tőle már két hete használom két kiló fogyást eredményezett eddig.
0,6mg két hétig utána pedig 1.2mg.Neked mennyit kell adnod.
Vagy 4napig volt hányingerem tőle de utána szépen elmúlt.A VÉRCUKROT IS NAGYON RENDBE TARTJA.
Victoza előtt volt 10-12-es cukrom most meg 6-7és csak 0,6mg ot adtam.Az ára az egy kicsit borsos de nagyon jó.Mi óta vagy cukorbeteg?

NAGYNÉ ERZSIKE answered 11 év ago

Kedves Sára!
Holnaptól meg kell emelnem a victozám  fog hányinger jelentkezni hogy nagyobb az adag?
1.2mg-nál jobban kell figyelni az étkezésre vagy ugyan úgy mint 0,6mg-nál?Mindenképp meg kell emelni az adagot hiába 6-os a cukor?Várom válaszod!ÜDV:ERZSIKE

Sára Biró answered 11 év ago

Egész jól alakulnak a vércukor értékeid. Nálunk egy beteg maradt a o,6 mg-nál.Nála megállt a fogyás 6-7 kg. körül.de továbbra is tartja a testsúlyát ( kb egy éve). Kövesd az orvosod tanácsát!