Újdonság ! Új vércukormérő TB támogatással : Dcont Ideál

KérdésekÚjdonság ! Új vércukormérő TB támogatással : Dcont Ideál
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Felkerült az OEP honlapra, így mostantól hivatalos, hogy 2012.02.01-től TB támogatással rendelhető a Dcont Ideál készülék és az Ideál Teszt. 

21 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Ma kipróbáltam és mértem az Ideállal,hát tényleg jól is néz ki, gyors ,meg az elmondás szerint  pontos is.
Az ára receptre 4000-5000 forint között lesz(valahogy 3450 meg ÁFA 🙂 ,nem vagyok jó ilyenben:-))
Elfogadható ár,nem??

katalin answered 12 év ago

Igen majd legközelebb megyek arra többet tudstz és akkor iratok.

Sára Biró answered 12 év ago

Igen Kati,akár amikor már a röntgenbe jössz akkor is. Febr. 1-től lehet írni már receptre.

Gyöngyi answered 12 év ago

Felkeltette az érdeklődésem a D-Cont Ideál. Úgy döntöttem a hónap végén megveszem. Még nem telt el csupán 3 év, hogy felírták az előző készüléket (Optimum), ezért teljes áron veszem meg. Majd írok a tapasztalatomról,ha érdekel titeket.
3 vércukor mérőm van. Egy Acchu-Chek Active, amivel elégedett voltam, csak hát nem olcsó a tesztcsík. A háziorvosom ajánlotta az Optimumot. Sajnos most az Acchu-Chek elromlott, vagy legalábbis állandóan elem merülést jelez kb.3-5 mérés után. Most fogom valószínűleg elküldeni a szervizbe. Van még egy Méry, amit ingyen kaptam. Most kezdtem el használni, ezzel mértem az edzéseim előtt és után. Viszont az a tapasztalatom, hogy az Optimumnál kevesebbet mér 1,5-1,7-el. Ami biztosan nem jó, mivel a legutóbbi alkalommal is 3,2-t mutatott, viszont én nem éreztem semmit. Az optimum pedig 4,7-et. Hát nem mindegy.
Szóval a Méry számomra nem megbízható. Elolvastam a készülékkel kapcsolatban pár tapasztalatot. Mindenki inkább magasabb értéket tapasztalt a Méry esetében. Ezért is volt számomra furcsa, hogy én viszont kevesebbet mérek. Amikor megkaptam a készüléket, akkor összehasonlítottam a mért értéket az Optimummal, de nem volt ekkora eltérés, sőt néha még egyezett is.
Azért veszem meg az Ideált, mert mindenképp szeretném, ha lenne egy megbízható tartalék készülékem is. Természetesen nem az Ideált szánom annak.

Sára Biró answered 12 év ago

 Szia Gyöngyi ! Természetesen érdekel és megköszönjük, ha megírod. Áprilisban megjelenik ennek a vércukormérőnek a"testvére" , vagyis amit tablettások szabadon megvehetnek,gondolom az sem lesz drága. Most akkor Neked teljes áron kell megvenned. Nagy reményekkel várjuk az Ideélt:-) klinikán tesztelték és nagyon jónak bizonyult. Még egy fontos szempont 100 %-san magyar vállalat készíti és bármikor be lehet küldeni,vagy vinni a céghez ha valami gond lenne vele. Volt olyan ismerős beteg, aki csupán leejtette  a vércukormérőjét és  ezáltal elromlott és mégis kicserélték neki a Az általad felsorolt vércukormérőket mind ismerem és használjuk.
Várjuk a jelentkezésed. természetesen bárki megoszthatja a véleményét velünk.

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=63

Vigh Eniko answered 12 év ago

Sziasztok dragaim!

Sarikam mivel jobb es mennyire biztonsagosabb ez a cukormero mindt mas merok?
Latom sokan orulnek neki es erdekelne!Koszonom elore is valaszod!
Puszillak,udv mindenkit-Eniko!

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Enikő! Ezt a vércukormérőt klinikán tesztelték,pontosan mér,bioszenzoros elv,kisebb az eltérés a mérések között. a régi mérők kapilláris  vérből mutatják a vércukor értéket. Lesz áprilisban még egy ilyen készülék,amit tablettás betegeknek csinálnak,olcsóbb lesz mintha ezt most teljes áron megvennéd. 

katalin answered 12 év ago

MA MEGVETTEM AZ UJ IDEÁL VÉRCUKOR MÉRÖT MOST MÉREK A MÉRYVEL ÉS A Z IDEÁLLAL IS MINDENT LEIROK.A MÉRÉS NAGYON EGXSZERÜ JOL LÁTNI MILYEN GYORSAN FELSZIVJA A VÉRT ÉS MIKOR ELÉG.NEKEM EVÉS UTÁN A MÉRY 8.7 AZ IDEÁL8.4 ET MÉRT TEHÁT NEM NAGY KÜLÖNBSÉG.KINÉZETRE IS GYÖNYÖRÜ ÉS AZ ÁRA IS ELFOGADHATO.HASZNÁLATA EGYSZERÜ.MONDOM NEKEM A LEGJOBBAN A VÉR FELSZIVODÁSA TETSZIK.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kati ma már én is azzal mértem a vércukor értékeket,szerintem is nagyon jó, gyorsan felszívja a vért és nem többet és nem kevesebbet mint kell!!