Tudtátok,hogy a csalán jótékony hatású?

KérdésekTudtátok,hogy a csalán jótékony hatású?
Katalin Nagy kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Tisztító kúrát lehet vele végezni,jó az ízületi bántalmakra, vérszegényére.

2 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Vizelethajtóként a csalán megszabadítja a szervezetet avisszatartott víztől, ezáltal számos, betegség kiegészítő kezelésébenszerepe lehet. A húgyúti fertőzésben szenvedőknél fokozza a vizeletkiválasztást, és így a vizelettel együtt kiürülnek a betegséget kiváltókórokozók is.
A menstruációt, megelőző puffadásérzést is a visszatartott víz okozza,ezért azoknál a nőknél, akik a menstruációt megelőzőencsalánkészítményeket fogyasztanak, enyhébbek lesznek ezek a tünetek.
A gyógynövény a magas vérnyomást is csökkentheti, ami egyébként részbena szervezet folyadék- visszatartása okoz-, de ilyen célra csak akezelőorvossal történt egyeztetés után alkalmazza.
A csalán a szénanátha tüneteinek is egyik jól bevált ellenszere.
A pollenre és más allergénekre reagálva az allergiás szervezet egygyulladást okozó vegyületet, hisztamint termel, amelynek hatásáraorrdugulás és könnyezés lép fel.
A csalánban viszont egy olyan flavonoid van, a kvercetin , amely képes meggátolni a hisztamin.
Egy kísérlet során a különféle allergiás reakcióktól szenvedő kísérletialanyoknak több mint a felénél a csalán kifejezetten enyhítette a
. A csalán enyhítheti a férfiaknál a prosztata-megnagyobbodással járó panaszokat.
A megnagyobbodott prosztata miatt a húgycső beszűkült, és vizeletürítési nehézségek lépnek fel.
Ilyenkor a csalán lassíthatja a prosztata megnagyobbodását.

Zsóka answered 13 év ago

Köszönöm Kati ezt a kimerítően részletes tájékoztatást.Nagyon jó, hogy itt sok mindenről tudjuk egymást tájékoztatni , én is szoktam csalán teát inni, sokkal jobb mint a vízhajtó gyógyszerek.