Ha indokolatlanul fáradtnak érezzük magunkat érdemes vércukrot mérni!

KérdésekHa indokolatlanul fáradtnak érezzük magunkat érdemes vércukrot mérni!
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Amikor nagyon fáradtnak érzem magam és megmérem a cukrom mindig magas!

6 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

 ÉN NEM VAGYOK CUKOR BETEG  DE AZT AJÁLOM  , HOGY INKÁBB KÉTSZER FELESLEGESEN MINT , HOGY KÉSÖN .. LEGALÁBB TUDOD , HOGY ÁLL A CUKOR ÉRTÉKED..

Mária Balázs answered 13 év ago

 Egy értelműen igaz! Ha felmegy a cukrom mindig fáradt vagyok! Ilyenkor ha megmérem,akkor 10 felett van! Érdemes odafigyelni az indokolatlan fáradtságérzésre!

kezdocukor answered 13 év ago

Mennyire igaz,valóban  a  fáradtságérzés hátterében a magas vércukor is lehet.

katalin answered 13 év ago

Hát nem tudom én akkor vagyok fáradt és gyenge mikor alacsony a cukrom .

jaskó answered 13 év ago

Mindkét eset, illetve helyzet igaz! Csak éppen másképpen jelentkezik a fáradtság érzés. magas cukornál inkább tompaságot, nyomott hangulatot, levertséget, esetenként igen erőús izomláz szerű érzés tölti el a beteget Ez ráadásul talán tovább is tart, mint az alacsony cukornál tapasztalható érzetsorozat.
Alacsonynál esetenként látás, gondolkodás, látás, beszéd és mozgás koordinációs zavar jelentkezik. Mindez párosul esetleges izomgyengeséggel, remegéssel, izzadással, heves szívdobogás érzettel, stb. Van még sok egyéb is, de talán ezek a legjellemzőbbek. Van egy érdekes helyzet, amikor érzünk valamit, MINTHA.., de nem tudjuk eldönteni, hogy mi ez, na ilyenkor kell a legjobban észnél lenni és mérni, mert egy kontroll nélkül hozott rossz döntésnek durva következményei lehetnek. A mérést követően, amikor az agyunkban tudatosul az érték, már szinte azonnal előjönnek a klasszikus tünetek. Tehát mérni, mérni, mérni és vezetni a diabetesz naplót!!!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Sajnos a naplót nem szívesen vezetik a betegek. ma volt egy 1-es tip.cukorbeteg akinek a két hónap alatt egy hétvégi profil volt beírva, és a HgbAl C-je 8,5 %. pedig a tavaly nyáron az analóg inzulin kezelés után hypomentes és teljesen jó vércukor értékei voltak,kezdett lazítani és az eredmény látszik is. Nem tudom miért nem lehet azokat az értékeket a naplóba vezetni. Volt itt olyan betegtárs aki naplót vonalazott  mert a gondozójukban nem volt és úgy is vezette. Nálunk ilyen nem fordul elő,aki hozzánk jár tudja mennyi nyomtatott anyag, betegtájékoztató,vércukornapló van.