Mi a véleményetek arról, hogy megint új szabályokat akarnak fel állítani pld:

KérdésekMi a véleményetek arról, hogy megint új szabályokat akarnak fel állítani pld:
nika0422 kérdezte ennyi ideje: 13 év

Ha beteg el van hízva vagy a dohányzást nem hagyja abba , vagy nem diétázik ? meg vonják a gyógyszer ár támogatást!

5 Válasz
Best Answer
etelka1964 answered 13 év ago

Nika! Ez nagyon jó téma!
Szerintem ezt nehezen tudják kiszűrni,de valamit a dohányzás ellen tenni kellene! Én úgy olvastam,hogy a gyors éttermekre akarnak adót rakni,az viszont jó ötlet,adjanak már zöldségfélét is,mert a gyerekek az ételeket gyorsan megeszik és sok az elhízott gyerek Nem?
Felnőtt lakosság többsége túlsúlyos Magyarországon is!
A teljes gyógyszer támogatást nem hinném,hogy megvonnák!

jaskó answered 13 év ago

Minden törvény, szabály mindössze annyit ér, amennyit betartanak belőle. A kategórikus tiltás soha nem vezetett eredményre. A magyar ember sajátossága pedig egyértelműen az, hogy megpróbálja kijátszani a szabályokat. Gyerekkorban, példamutató felnőttek által elkezdett egészséges életmódra nevelés jelentene talán megoldást. Olyan szintre emelni az emberek erkölcsi tartását, hogy ne a szabályok kijátszása, hanem a betartása legyen a sikk. Egészséges életmódról papolnak, miközben engedélyezik a magán pálinka főzést! Ugyan már. A dohány jövedéki termék, az állam hatalmas adóbevételt tesz el belőle. Ne gondolja senki, hogy ezt a törvényt valaki teljes mértékben be fogja tartani és be tudja tgartatni. Ez hasonlatos lesz ahopz, ahogy olvastam: a cukorbeteg minden mérőműszerét és egyéb felszerelését köteles magánál tartani, mert a rendőr ellenőrízheti. Talán kötelezhet a vércukormérésre is? Erről az egészről az a véleményem, hogy FIGYELEMELTERELÉS a nagyobb dolgokról. Jó lenne természetesen, de igazából az eü felvilágosító, nevelő tevékenység nincs támogatva, vagy előtérbe helyezve.Akkor pedig miről szól a dal?

Krisztina Kiss answered 13 év ago

HÁT IGEN EZ NAGYON ÉRDEKES KÉRDÉS.DE SZERINTEM NAGYON NEHÉZ AZ EMBEREKET EGÉSZSÉGRE  NEVELNI ÉS LESZOKKTATNI A DOHÁNYZÁSROL. AKI IDÁIG NEM TÖRÖDÖT AZ EGÉSZSÉGÉVEL EZUTÁN SEMM FOG MIG NEM TÖRTÉNIK VELE VALAMI . AKOR MEG MÁR LEHET KÉSÖ..

Sára Biró answered 13 év ago

 Sziasztok! Valóban nagyon jó téma ez és minél több ember véleményére kíváncsi vagyok!
Én is első számúnak a megelőzést és egészséges életmódra nevelést tartom szükségesnek,mint ezt már többször is leírtam!
 Már az iskolában kellene a jövő nemzedékét tanítani,hogy 10 éves gyerek ne dohányozzon,és ne chipset egyen reggelire! És itt a védőnőknek fontos szerepük lehetne,nemcsak a pedagógusoknak!
Fontos lenne a betegoktatást az egészségügyben finanszírozni,hogy legyen idő elmagyarázni,hogy mi miért történik!(igaz" pontok" nélkül is próbálkozunk ezt tenni!) Van igaz olyan amikor hiába próbálkozik az ember,mert "falra hány borsó""! 🙁 !
Most,hogy valaki meghízott,annak több oka lehet,természetesen nem lehetne megvonni a gyógyszer támogatást! Viszont,naponta van olyan beteg aki drága támogatott gyógyszereket kap és ő maga semmit nem tesz az egészsége érdekében, az azért felháborító ! Amikor elmondja a cukorbeteg :azért egy kis mézet,meg süteményt stb.megettem-és a HgbA1C 10 %! Hát ez elgondolkoztató….
Természetesen ellenőrizni semmit nem lehet és nem is kell,az egészségügy nem egy hatóság aki büntet!
Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Én is leírom a véleményem,nagyon időszerű ez a kérdés! Én úgy gondolom,hogy ha valakinek felfedezik a cukorbetegségét akkor szakorvoshoz el kellene küldeni,ha idő kevés is de mégis tanácsot kap az ember! Ha kérdezünk,akkor válaszolnak! Mert a cukorbetegség kezelése nem 1-2 tabletta felírásából áll,ezt már a bőrömön tapasztaltam! A tudatlanság miatt,már bocsánat,hogy ezt mondom nem is tudjuk mire figyeljünk. A dohányzást leszámítva,mert azt mindenki tudja káros,de szívja!