Hallottátok,hogy a foghagyma is gyógynövény?

KérdésekHallottátok,hogy a foghagyma is gyógynövény?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Jó a magas koleszterin szint , a vérnyomás csökkentésére.Ezért fogyasszunk belőle (sajnos az illata…)

5 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

Eredményesen használható a bélférgek ellen is. Egy cikk fokhagyma elfogyasztása megszabadíthat a hűléstől és nyakfájástól.
Ha valaki keléstől vagy fülgyulladástól szenved mártson egy kis vattadarabkát fokhagyma lébe és helyezze a kezelt területre. Akötő-hártyagyulladás is sikeresen kezelhető fokhagymával.
Bakteriosztatikus hatása miatt olyan személyek is fogyasszák akikhajhullási problémákkal küszködnek, pattanásos a bőrűk. Hosszú csíkokravágva, 10 napon át kezeljék a bőrfelületet, jól bedörzsölve aztfokhagymával. A körömgomba is eltűnik ha fél órán át ecetes vízbentartjuk körmünket, majd éjjelre fokhagyma lével kenjük be a gombásfelületet.
Ha fehér fogat szeretnél használj fokhagymát. A bikarbonáttal áztatottfokhagyma megszabadít a sárga lepedéktől, fehérré varázsolva fogaid.Ha mégis fogyasztottál és nem szeretnéd, hogy érezzen rágcsálj kávészemet, vagy fogyassz friss petrezselyem zöldet. 

MariMarton answered 13 év ago

 A kávészem jó ötlet,én a petrezselyem levelének a rágását tudtam csak.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Több embertől hallottam, hogy ha fokhagymát meghatározott ideig alkoholba áztatunk, és utána ezt az alkoholt tejbe csepegtetve naponta fogyasztjuk, jót tesz az érszűkület, a koleszterin okozta plakkok eltávolításában. Hátránya, hogy gyomorproblémákkal küzdők nem minden esetben tudják használni.

Sára Biró answered 13 év ago
Judit Kraseczki answered 13 év ago

A fokhagymát már az ókori Egyiptomban is ismerték, sőt szent növényként tisztelték.
Valóban gyógyító ereje van, de nekünk azt azért nem árt tudni, hogy  100 gramm fokhagymában
26,3 gramm CH van !! – azért ez számomra meglepő volt.