Tippek vesekő megelőzésére?!

KérdésekTippek vesekő megelőzésére?!
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Iszonyatos görccsel jár amikor a vesekő eltávozik,ha valakinékl előfordult,illetve a családi hajlam is fokozhassa a kialakulását érdemes rá figyelni.
Milyen ötleteitek vannak?
Én tudom napi 2 liter folyadék segít,hogy ne rakódjon le a kő. 

5 Válasz
Best Answer
Judit Rokobné Rabi answered 12 év ago

Szia Etelka! Ismerős a helyzet.Sajnos a lányomnak volt vese köve és nem kívánná senkinek,amit akkor át élt.Rosszabb a szülési fájdalomnál is.Igaz neki nem jött ki szét kellet zúzni mert akkora volt..De nagyon kell vigyázni.Vesevédőt használni segít.Igaz ennek már egy éve,azóta nem volt problémája, na persze meg a sok folyadék.Nem tudom,hogy tudtam-e így segíteni.Jó éjszakát kívánok.

Horváth Anita answered 12 év ago

Szia Etelka!Megmondták,hogy mit tartalmazott a kő,amikor távozott?Ugyanis vannak különböző összetételű kövek.Pl.Ca-oxalát,akkor nem célszerű,olyan dolgokat enni,amiben sok a kalcium.A rebarbarában,zellerben,parajban lévő oxálsav is hozzájárul a vesekövek kialalulásához.Valamint a felesleges mennyiségben bevitt vitaminok is fokozhatják.Ami biztos,hogy sok folyadékot kell inni.

etelka1964 answered 12 év ago

 Köszönöm a válaszokat,sajnos nem tudom milyen kő távozott,mert eltűnt.
Azt nem is tudtam,hogy a feleslegesen bevitt vitaminok követ okozhatnak?!

stewes answered 12 év ago

Követ a víz is okozhat. A benne oldott állapotban lévő anyagok közül sok fontos a szervezetünknek. De sok vízben ezekből túl sok van. Csapvízben és ásványvizekben is lehet fölös mennyiség, amely hozzájárulhat a kőképződéshez.

Ati42 answered 12 év ago

 Na igen amilyen vízkövesek a vizek:-)