Szerintetek fogyókúrázhat e egy cukorbeteg, és ha igen hogyan??

KérdésekSzerintetek fogyókúrázhat e egy cukorbeteg, és ha igen hogyan??
Zsóka kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Semmiképpen ne a divatos fogyókúrás ötletekkel,mellyel tele van a net! Rengeteg olyan tudományos alapot nélkülöző kampányfogyókúra létezik,mely minden erőfeszítés nélkül igéri a testsúlycsökkentést! Ezek eredménye gyakran az anyagcsere felborulása és még több kiló felszedése!
Újabban a hosszú távú fogyókúra program került előtérbe,mely lehet 6 hónapos,de több évig is tarthat a testsúlyfeleslegtől függően.A szervezet energia igényéhez képest 500-600 kalóriás megszorítást alkalmaz.
Az elhízás kezelésében alapvető fontosságú a megfelelően összeállított étrend,de fontos szerepe van az életmód következetes megváltoztatásának,a fizikai aktivitás fokozásának is.
Az étrendi kezelés sikerének alapeleme-az elhatározás,az akaraterő és a fegyelem!
A cukorbetegek étrendjének a legfontosabb alapelemei:

  • egyénre szabott energiabevitel
  • tápanyagarányok az étrenden belül(50% CH,30% zsír,20% fehérje)
  • étkezések száma
  • figyelni az élelmiszerek vércukoremelő hatását,tápanyagtartalmát

Összeállításában a kiegyensúlyozott egészséges étrendszempontjait kell figyelembe venni.Egyénre szabott rendszeres mozgássalkell kiegészíteni.Napi 3 főétkezés és közti étkezést kell beiktatni.Sok gyümölcsöt,zöldséget,rostos gabonaterméket,főzeléket,salátát fogyasszunk.Kerüljük a luxus energiák beivitelét cukor,méz,ételkészítéskor használt zsiradékot.
Cél az egészséges táplálkozási és életmódbeli szokások kialakítása ,mellyel a visszahízás kockázata csökkenthető!

stewes answered 13 év ago

Szerintem semmiféle kampánykúrát ne végezzen sem egészséges sem beteg. Életvitelszerűen kell olyan ételeket fogyasztani, ami mindenkinek mindig jó, s életvitelszerűen kell sokat mozogni.
Apránként kell magunkat átnevelni arra, hogy más ételeket szeressünk, mit korábban, s többet mozogjunk, mint azelőtt. Az akciók szükségszerinűen kudarccal végződnek.

Ilona50 answered 13 év ago

Stewes nekem is az a véleményem ,hogy semmilyen"kampánykúrát" nem kell elkezdeni! Vannak ilyen  drága lébojt kúrák és társai! A legjobb a mozgás és az egészséges táplálkozás! Sajnos nehéz ráhangolódni,ezért sokan belekezdenek fogyókúrákba és a dupláját visszahízzak!

etelka1964 answered 13 év ago

 A fent leírtak alapján lehet fogyni,de nagy fegyelem kell.Ha életmóddá válik a mozgás,az egészséges táplálkozás, a rendszeres étkezés akkor lehet fogyni,de tudni kell a fejben kell eldönteni és akkor minden sikerül!

matildxd answered 13 év ago

 A fent leírtak nagyon jók.Sajnos manapság mindenki ilyen-olyan 21 napos , fehérje gazdag és sorolhatnám milyen fogyókúrákkal próbálkoznak! Ez káros,mert vissza jönnek a plusz kilók duplájával!