Mi a vélemményük a diabétesz gyógyítására, esetleg végleges gyógyítására felkínált csodaszerekről?

KérdésekMi a vélemményük a diabétesz gyógyítására, esetleg végleges gyógyítására felkínált csodaszerekről?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 13 év

Kérdésemmel szeretném felhívni a figyelmet a Sárika által felvetett téma fontosságára, mert esetenként életveszélyes helyzeteket eredményezhet a felelőtlen használatuk

20 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Éppen most olvastam a" macosz" oldalán  egyik fórumon,teljesen fel vagyok dúlva,hogy meggyógyítják a cukorbetegséget! 
"Maximálisan gyógyszerellenes vagyok, azt gondolom nem kell gyógyszereken élnünk, ha nem akarunk!
Én egy olyan táplálékkiegészítőt szeretnék ajánlani, ami biztos javulást eredményez, nem csak cukorbetegeknél, bármi más problémával kapcsolatban segítek, szivesen!
Írjatok bizalommal!"- ezt olvassátok!!!

jaskó answered 13 év ago

Ez a terjesztőknek egy jókora nyereséget eredményez. Sokan semmitől sem riadnak vissza. lelkiismeret furdalás nélkül terjesztenek marhaságokat, de akár életveszélyes dolgokat is. Klubos korszakomban sokan megkörnyékeztek, még komoly pénzt is ígértek, ha engedem a fellépésüket. Nekik ingyen reklám. Soha nem mentem bele, aki pénzt kínált, azt azonnal elküldtem. Mindig meghallgattam, mit is akar mondani. Előre közöltem, ha az orvos és a gyógyszer elhagyásáról akár csak egy szó is esik, azonnal elküldöm. Híre ment és nem is igen jöttek.
Egy szomorú tényt tudomásul kell vennünk. A megállapított diabétesz a sírig hűséges lesz hozzánk. Az elmulasztani csak az agyagpakolás (1.8m mélyen) tudja. Nincs ilyen csodaszer!
Vannak nagyon jó természetgyógyászati készítmények, gyógyfüvek, módszerek, amelyek részterületeken, a szövődmények kezelésében alkalmazva  igen szép  eredményeket hoznak, de ezeket sem szabad az orvos bevonása nélkül alkalmazni, mert félreviheti a kezelést. Gyógyszert, inzulint elhagyni pedig egyenesen életveszélyes dolog!!!!!!!
Vegyük tudomásul, hogy minden a pénzről szól és a lélektanról. Ha egy betegnek nagyon olcsó készítményt ajánl az orvosa, ami egyébként nagyon hatásos, felmerül a gondolat, hogy talán nem is jó, mert ilyen olcsó. Ha viszont egy semmit mondó csodakenőcsöt, vagy teát kínálnak, minimum 10.000Ft beszerzési áron, csak most és nagy árengedménnyel, na az már az elérhetetlen utáni olthatatlan vágyat ébreszti fel a jobb sorsra érdemes, sterencsétlen beteg emberben. Ezt megveszi, majd csalódottan veszi tudomásul, hogy nem ér semmit és bölcsen hallgat a hibájáról. Félreértés ne essék én nem vagyok a természetgyógyászati készítmények ellensége, sőt bizonyos esetekben nagyon eredményesen és igazán látványos sikereket elérve alkalmaztam magamon (pl szemészeti érszövődmények, sarok fekélyek esetében). DE sohasem hagytam ki a kezelőorvosaim!!! Ők folyamaatosan figyelték a helyzetem alakulását és elmondásuk szerint már alkalmazzák is. A döntés szabad, de ne felejtsük csak egy életünk van!

Sára Biró answered 13 év ago

 Teljes mértékben egyetértek! Ha valaki használ pl.teát,fahéjat  stb. a gyógyszer és inzulin mellett az rendben van,de amikor drága szereket ,200.000 forintos mágnes masszírozót használ cukorbetegség ellen ott már baj van! Mindig meg kell találni a középutat úgy az étrendben,minta  mozgásban,ha valaki hisz a teában akkor abban! Ha az ember a lelki egyensúlyt megtalálja akkor a vércukra is jobb lesz és szövődmények is későbbre alakulnak ki!

elekes andras answered 13 év ago

 Felháborító,hogy cukorbetegeknek hirdetnek olyan csodaszereket,hogy végleges gyógyulás! Ha lenne végleges gyógyulás az orvosok nem azt ajánlanák? Üzlet az egész,és sokan bedölnek! Azt,hogy rásegítsen az ember gyógynövényekkel például az más!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

 
 SAJNOS ILYEN VILÁGOT ÉLÜNK , HOGY MINDENT RÁ ERÖLTETNEK AZ EMBEREKRE FÖLEG AKI  BETEG AZ MINDENBE KAPASZKODIK.. EZEL NINCS IS BAJ  CSAK , HOGY  UGY ÉRZEM TÚL NAIVAK AZ EMBEREK  ÉS  OLYAN DOLGOKBA BELE MENNEK AMI LEHET ÁRT MINT HASZNÁL ………. NÉHA ELKÉNE GONDOLKODNI  ÉS SZAKEMBER VÉLEMÉNYÉT KIKÉRNI. AZZAL JOBBAN JÁR MINDENKI.

stewes answered 13 év ago

Laikusként úgy gondolom, ettől az állapottól szabadulni nem lehet. A sarlatánoktól talán igen. Bár az sem bizonyos. Az az ördögi benne ugyanakkor, hogy az orvosok, a gyógyszergyárak sem mentesek a hókuszpókuszoktól. Félre ne értsétek! Nem minden orvos rosszhiszemű, mint ahogyan a természetgyógyászok sem mind csalók. De ahogyan a táplálékkiegészítőkben nagyon nagy pénz van, a gyógyszergyártásban is. Iparág mindkettő, ellenérdekeltek, mert az „ügyfélkörük” egy. Így aztán mindkét terület ujjal mutogat a másikra, prüszköl, fújtat, acsarkodik. Az emberek meg nem tudják, mi az igazság, mit lehet, mit szabad elhinni, mi a való, s mi a bűvésztrükk.
Nagyon sok olyan orvos van, aki abban a biztos tudatban éli le az életét, hogy munkássága alatt a tudása legjavát adta, s mindent megtett az emberekért. És tulajdonképpen igaza is van. De kevés olyan gyógyító ember van, aki a tanítottakat kontrollálni is tudja. Aki képes arra – mert lehetősége és értelme is van hozzá –, hogy maga is meggyőződjön a tanítottak helyességéről, maga is kutasson, s esetleg tévedésekre, hibákra eszméljen rá, vagy hogy új összefüggésekre, új gyógymódokra, új eljárásokra jöjjön rá, dolgozzon ki. És sajnos vannak olyanok, aki tudása erősen borítékfüggő.
A természetgyógyászokra szinte betűre ugyanez igaz. Legalábbis én így gondolom. Nem tudom melyik területen van több szerencselovag, talán az utóbbiak közt. Kevésbé ellenőrzött, mint az orvoslás.
Egészséges ember nem hal meg. Ha mutat valaki nekem egy csodaszerrel gyógyító embert, aki hitelt érdemlően tudja igazolni, hogy már Cicerót is ő kezelte, akkor talán-talán…

Elnézést, még egy kicsit jobban eltávolodom az eredeti kérdéstől. Talán nem kapok ki érte.
Ami nekem nagyon hiányzik, az egy szemléletmód.
Segítségül egy filmet hívok, A Palota ékköve című sorozatot. (Koreában játszódik, pár száz évvel ezelőtti időben). Nos, ebben a filmben azt lehetett látni, hogy étel és gyógyszer között alig-alig van különbség. Még egy pohár vizet sem „csak úgy” szolgálnak fel. Az ételt is úgy választják ki, hogy figyelembe veszik azt, hogy ki fogja azt elfogyasztani, milyen a pillanatnyi lelki-testi állapota, milyen általánosságban, s milyen feladatok, megpróbáltatások vagy örömök várhatóak. A történet az uralkodó körül forog, de nyilván nem ilyen hangsúlyosan, nem ilyen bőséges lehetőségekkel élve, de az akkori nép is hasonlóan viselkedett.
Röviden: az egész embert nézték mindig. Sajnos manapság az orvosnak egyszerűen nincs módja erre, csak a betegséget vizsgálja, eszköze szinte kizárólag a mesterségesen előállított vegyületek alkalmazása.

A csodát nem tévő, de azért talán mégis hasznos anyagokról meg úgy vélem, hogy a saját szedésű gyógynövények értő alkalmazása sokat segíthet az embereken, de hogy ezek tablettákba, drazsékba préselve szinte semmit nem érnek, abban szinte biztos vagyok.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Stewes! Nagyon sok mindenben igazat adok a fent leírtakban! Azt azért szeretném megerősíteni,hogy az orvos 6 évet jár egyetemre ,és utána szakosodik, és sok természetgyógyász néhány hetet,hónapot foglalkozik a szakmával és gyógyítónak adja ki magát! Az a legmérgesítőbb amikor azt mondják ez ,vagy az a "tuti módszer" a gyógyuláshoz vezető út! Ha pl egy orvos homeopáthiával foglalkozik ,az teljesen más dolog! Vannak jó gyógynövények,de mindig meg kell találni a középutat és akkor baj nem lehet!
A Palota ékköve filmet én is követtem(nagyon tetszett!) és ezzel is egyetértek! 
A cukorbetegséget is csak holisztikus szemlélettel(teljes embert gyógyítva) lehet kezelni!

Ilona50 answered 13 év ago

Nekem is volt ismerősöm aki azt mondta a baráti társaságában van valaki aki ilyen csodaszereket forgalmaz és milyen hatásos! Igaz azt is mondta,ha valaki tartósan ezzel foglalkozik egész jól meg lehet élni belőle! Mondtam én köszönöm nem kérek belőle! De nagyon sokan bedőlnek az ilyesmiknek!Olyat is tudok,hogy elhagyta a gyógyszerét ezek a szerek miatt!

etelka1964 answered 13 év ago

 Ez ugyanolyan téma mint a túlzott vitamin fogyasztás! Ma már táplálék kiegészítőn, tablettákba gyömöszölt csodanövényeken,vitaminon élnek az emberek! De mindenkinek meg kell élni valamiből..!
Vannak még jó mágneses ágyak ,takarók sorolhatnám amelyek meggyógyítják a cukorbetegséget ::::)!

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Jáskó ! Nem tudom megállni,hogy újra ne írjak! A tegnap volt egy aranyos inzulinos cukorbeteg néni akinek száz valamennyi ezerért… eladtak valami mágneses ágyat amitől várta,hogy a vállai meggyógyulnak ! Szinte naponta van ilyen!