Mit gondoltok az infulenza elleni oltásrol?

KérdésekMit gondoltok az infulenza elleni oltásrol?
katalin kérdezte ennyi ideje: 13 év

Én nem igazán tudom eldönteni mi jobb ha beadatom vagy ha nem?

17 Válasz
Best Answer
etelka1964 answered 13 év ago

 Véleményem szerint akinek van valamilyen krónikus betegsége és sokat jáér tömegbe be kell adatni az oltást.Én minden évben rendszeresen beadatom és nincs mellékhatása,1-2 napig a karom fáj,-ennyi!

Szilvia Vass answered 13 év ago

Mi körzetünkben ajánlott oltás az influenza elleni,de megfelelő időben(november),még az influenza szezon kezdete (december)előtt beadva.A védettség 2 hét alatt alakul ki.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Hát igen az influenza elleni oltással kapcsolatban a vélemények megoszlanak!!Én anno beadattam,onnantól mintha épültem volna le,az immunrendxeremet jól átrendezte,én most is azt mondom azóta lett több problémám sajnos.-(De ezt" hangsúlyozom" nálam jelentkezett igy, de hallottam h másoknál is voltak problémák!!"amugy kronikus beteg vagyok" de a körzeti orvosom ajanlotta az oltast!!

Erzsi Török answered 13 év ago

Véleményem szerint akinek krónikus betegsége van (ami nem gyógyítható de megfelelő gyógyszereléssel és rendszeres kontroll vizsgálattal nagyon jól karbantartható és teljes életet élhet) mindenképpen adassa be. Sokkal nagyobb a kockázata annak ha elkapja a vírust mint az oltás következménye.Nagyon komoly szövődményei vannak amibe sajnos bele is lehet halni.Ebből adódik  akinek a szervezete egyébként is többet dolgozik(cukorbaj,magas vérnyomás,érrendszeri betegség hajlamosság a felső légúti hurutra vagy hál istennek már elég idős) ne tegye ki a szervezetét plussz megterhelésnek.Csak abba gondoljunk bele egy komolyabb megfázás hogy "kikészít"  bennünket Viszonyítás képen olyan a nátha mint egy bolhacsípés az influenza meg olyan mint ha átmenne rajtad egy tank és ez még csak a szövődménymentes!Egy szó mint száz én voltam influenzás négy hetembe telt mire úgy ahogy kivakaródtam belőle azóta 4 éve mindig beadatom és mindenkit erre bíztatok! Sokkal nagyobb kockázatot vállal aki nem oltatja be magát.Kismamák!
Leendő gyermeketeket nem tehetitek ki annak a veszélynek hogy megbetegedtek és Ő is beteg legyen! és  figyelem egy nátha+ köhögés nem az influenza úgy hogy ha voltál már náthás nem azt jelenti hogy ne oltasd be magad kérj az orvosodtól tanácsot.Mindenkinek jó egészséget! Ne felejtsétek még mindig nem késő az oltást választani 10 nap alatt kialakul a védettség és még csak most jön a "támadás"mindig a február a legdurvább higgyétek el tudom mit beszélek 36 éve vagyok körzeti nővér. Én amíg nem oltattam be magam mindig azt mondtam Én immunis vagyok sok beteggel találkozom és úgy ágyba vágott azt hittem itt a vég! Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Marika answered 12 év ago

A kérdés újból aktuális !! Már megérkezett az idei influenza elleni védőoltás én már tegnap beadattam !!!

jaskó answered 12 év ago

Én most is, mint eddig minden évben beadatom. Nálam minden mellékhatás nélkül kiválóan működött, pedig elégszélsőséges viszonyok között töltöm a telet. Lékhorgászat, nádaratás irányítása stb. Mellé rendszeresen eszem a C vitamint.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Őszintén meg mondom én most sem adatom be. Kb 15 éve rá beszélt az házi orvosom hát  két hét után voltam olyan beteg , hogy csuda vége, tüdö gyuladás volt… hát akkor megfogadtam én többet soha,,,,,,,,,,,,,

katalin answered 12 év ago

Engem nem tudnak rábeszélni hogy beadassam.Hála az égnek eddig mindig megusztam reméljük most is igy lessz.