Mikor beszélünk vérszegénységről?

KérdésekMikor beszélünk vérszegénységről?
nika0422 kérdezte ennyi ideje: 13 év
4 Válasz
Best Answer
Violetta Varga answered 13 év ago

 A vérszegénység egy igen gyakori betegség, amelynél ha azonosítjuk a tüneteket, akár saját magunk is kezelhetjük a betegséget.A vérszegénység egy leginkább nőknél előforduló gyakori betegség, amelyet az orvosok csak anémiának hívnak. Amikor ezt halljuk egy orvos szájából talán nem is tudjuk mit jelent, és valljuk, be első hallásra elég ijesztően hangzik.A vérszegénység akkor alakul ki, ha a vörösvértestek aránya jelentősen lecsökken a vérben.Ennek oka legtöbbször a vas hiánya, hiszen a vashoz kapcsolódva jut el az oxigén a szövetekbe. Ezt a vas pótlásával gyorsan lehet megszüntetni, és főleg a hölgyeknél érdemes olyan táplálékot fogyasztani, ami vasban igen gazdag. A másik ok, a B 12 vitamin hiánya, ez ugyanis hat a csontvelőre, és az emésztő rendszerre.És a harmadik egyben a legsúlyosabb, amit már csak orvos tud kezelni, amikor az immunrendszer antitesteket termel a vörösvértestek ellen.A vérszegénységnek mindhárom esetben hasonlók a tünetei, ez a sápadt arcbőr, a fáradtság érzet, a koncentráció gyengülése, a depresszió, vagy épp az ingerültség. Ha ezekből a tünetekből legalább három jelentkezik érdemes egy vérvétellel megállapítani, hogy fent áll-e a vérszegénység.

Violetta Varga answered 13 év ago

 Mi magunk is sokat tehetünk ez ellen, pl. mozogjunk rendszeresen sokat friss levegőn, és nyáron néha a délelőtti órákban napozzunk egy keveset. Fürdés után masszírozzuk át testünket jó alaposan, mert ez serkenti a vérkeringést.Nagyon sok olyan élelmiszer van, ami vasat tartalmazz ilyen a vörös hús, a lencse, a spenót, a brokkoli, és a tojás is. A vörösbor kis mennyiségben fogyasztva is emeli a vörösvértestek számát.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

   ÉN SAJÁT MAGAM IS VÉRSZEGÉNY VAGYOK SZINTE GYEREK KOROM ÓTA KEZELNEK VELE IGY TUDOM MILYEN  MIKOR AZ EMBER MINDIG  FÁRADT ÉS OLYAN MINTHA  SOSE TUDNÁ KIPIHENNI MAGÁT . PEDIG ÉTKEZÉSRE IS ODA FIGYELEK  DE NÉHA EZ IS KEVÉS ÉS RÁ KELL SEGITENI.  AZT AZÉRT MEG KÉRDEZNÉM , HOGY HA VALAKI MINDIG  FÁZIK AZ LEHET E A VÉRSZEGÉNYSÉGTÖL.. MERT ÉN MINDIG FÁZOK  SZINTE ….

nika0422 answered 13 év ago

szerintem igen bár nem vagyok szakértő de én is gyerekkoromtól vagyok vérszegény és nagyon fázós