Miért van az , hogy a cukorbetegség tabu témának számít ????

KérdésekMiért van az , hogy a cukorbetegség tabu témának számít ????
Marika kérdezte ennyi ideje: 11 év

Sokan nagyon titkolják azt hogy cukorbetegek . Miért ??? Senki sem akart az lenni ez nem kívánságműsor , hanem egy gyógyíthatatlan , de nagyon jól kezelhető betegség.

14 Válasz
Árvai István answered 11 év ago

Nem is arra gondoltam, hogy az orvosok elöl titkolom, hanem arra, hogy az orvos nem közölheti a betegséget a vizsgálatot kérővel, főleg nem azt, ami esetleg összefüggésben sincs a munkával. Nem jól tudom? Pl. anno, amikor fotósnak tanultam, nézték, nem vagyok-e színtévesztő. De a lúdtalpamat, gerincproblémámat nem is vizsgálták.

Sára Biró answered 11 év ago

 A papírra annyi kerül rá szerintem,hogy az illető alkalmas arra a bizonyos munkakörre.

Árvai István answered 11 év ago

Na erre gondoltam én is.

Szabó Eszter answered 11 év ago

A problémának csak egyik része a munkahely elvesztésétől való félelem. Sajnos a munkáltatók sincsenek tisztában a cukorbetegséggel és azzal, hogy valójában egy rendszeresen karbantartott vércukorszinttel nyugodtan dolgozhat az ember. Nagyon keveset tudnak a nem betegek (néha még a betegek is) a diabétesszel járó dolgokról.
Azt gondolom, és erre hivatkozik is Sári a megadott linkekben, hogy a szégyen még mindig vezető ok a titkolózásban. Pedig, ahogy mondani szokás: senki nem pénzen vette a betegségét.
Fontos lenne minél szélesebb körben az ‘egészségesekkel’ is megismertetni a betegség lényegét, a kezelési módokat, és azt, hogy ezzel a betegséggel is teljes értékű életet lehet élni ugyanúgy, mint pl. magas vérnyomással.