Van egy előnye a cukorbetegségemnek….

KérdésekVan egy előnye a cukorbetegségemnek….
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

Erzsok írta a keva fb-on
"Van egy előnye a cukorbetegségemnek! Rengeteg a szúnyog és nem csipnek meg,mert nem szeretik az édes vért!Ezt tapasztalatból tudom.Tudományosan szerintem ezt még senki nem észlelte!"

Ti mit tapasztaltok?

9 Válasz
Marika answered 11 év ago

Ez így szerintem nem állja meg a helyét . Én cukorbetegként nem merek kimenni mert meg akarnak enni a szúnyogok. Valami más miatt nem szeretik a véred . Örülj , hogy nem csípnek agyon mert utána megőrülök a viszketéstől a vakarástól még rosszabb , aloe verás krémmel szoktam kenegetni.

Nanita answered 11 év ago

Hát ezt az állítást én is cáfolom. Sokkal jobban szeretnek a szúnyogok az édes vérem miatt, mint a családom többi tagját. Ki sem merek menni.

rgyorgy answered 11 év ago

Érdekes, amikor még nem voltam cukorbeteg, a szúnyogok mindig engem választottak nem a feleségem. Amióta  inzulinos vagyok, éjjel ha hallom a szúnyog zümmögést, nem kell védekeznem, mert biztos, hogy a páromat részesítik előnybe a kis pimaszok.

sarok answered 11 év ago

 Biztos vagyok benne,hogy más nem lehet,mert régen engem is csipkedtek a szunyogok.Most kint ülünk az udvaron és a család minden tagja szenved a csipéstől és rajtam egy csipés sincs!Szerencsés vagyok!

jaskó answered 11 év ago

Ha az idegkárosodásunkra kicsit erősebb, magasabb dózisú B vitamint szedünk, annak a bőrön keresztül kipárolgó illatanyaga riasztja a szúnyogokat. De ilyen a fokhagyma kipárolgása is, a mi a szúnyogon kívül a kéretlen ismerősöket is távol tartja. Én azért egy vitathatatlan előnyét látom a diabetesznek. Ez már nem a tréfa kategóriája. Önmagunkat jól ismerve, sokkal előbb figyelünk fel olyan tünetekre, melyek egyéb betegségekre utalhatnak. A rendszeres orvos-beteg találkozók alkalmával pedig lehetőség nyílik ezek tisztázására. Így gyakran komolyabb betegségek időbeni felderítése is előfordulhat, ami akár életet is menthet.

katalin answered 11 év ago

 Én is azt mondom nagyon szeretnek .Hogy pontosan mi miatt azt nem tudom.

Hné M Melinda answered 11 év ago

Sajnos engem is nagyon szeretnek cukorbetegség ide vagy oda. Futni úgy megyek, hogy befújom magam, mert az izzadságra különösen tapadnak!

Sára Biró answered 11 év ago

 Megfordult a fejemben,hogy pl. akit nem csípnek meg a szúnyogok lehet magasabb a vércukruk, de lehet az illóolajokban kell keresni a titkot? vagy éppenséggel egyik embert jobban támadják, mint a másikat??

rgyorgy answered 11 év ago

Lehet, hogy a szedett gyógyszere miatt nem szeretnek ezek a kis zümmögők.