Van egy előnye a cukorbetegségemnek….

KérdésekVan egy előnye a cukorbetegségemnek….
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 9 év

Erzsok írta a keva fb-on
"Van egy előnye a cukorbetegségemnek! Rengeteg a szúnyog és nem csipnek meg,mert nem szeretik az édes vért!Ezt tapasztalatból tudom.Tudományosan szerintem ezt még senki nem észlelte!"

Ti mit tapasztaltok?

9 Válasz
Marika answered 9 év ago

Ez így szerintem nem állja meg a helyét . Én cukorbetegként nem merek kimenni mert meg akarnak enni a szúnyogok. Valami más miatt nem szeretik a véred . Örülj , hogy nem csípnek agyon mert utána megőrülök a viszketéstől a vakarástól még rosszabb , aloe verás krémmel szoktam kenegetni.

Nanita answered 9 év ago

Hát ezt az állítást én is cáfolom. Sokkal jobban szeretnek a szúnyogok az édes vérem miatt, mint a családom többi tagját. Ki sem merek menni.

rgyorgy answered 9 év ago

Érdekes, amikor még nem voltam cukorbeteg, a szúnyogok mindig engem választottak nem a feleségem. Amióta  inzulinos vagyok, éjjel ha hallom a szúnyog zümmögést, nem kell védekeznem, mert biztos, hogy a páromat részesítik előnybe a kis pimaszok.

sarok answered 9 év ago

 Biztos vagyok benne,hogy más nem lehet,mert régen engem is csipkedtek a szunyogok.Most kint ülünk az udvaron és a család minden tagja szenved a csipéstől és rajtam egy csipés sincs!Szerencsés vagyok!

jaskó answered 9 év ago

Ha az idegkárosodásunkra kicsit erősebb, magasabb dózisú B vitamint szedünk, annak a bőrön keresztül kipárolgó illatanyaga riasztja a szúnyogokat. De ilyen a fokhagyma kipárolgása is, a mi a szúnyogon kívül a kéretlen ismerősöket is távol tartja. Én azért egy vitathatatlan előnyét látom a diabetesznek. Ez már nem a tréfa kategóriája. Önmagunkat jól ismerve, sokkal előbb figyelünk fel olyan tünetekre, melyek egyéb betegségekre utalhatnak. A rendszeres orvos-beteg találkozók alkalmával pedig lehetőség nyílik ezek tisztázására. Így gyakran komolyabb betegségek időbeni felderítése is előfordulhat, ami akár életet is menthet.

katalin answered 9 év ago

 Én is azt mondom nagyon szeretnek .Hogy pontosan mi miatt azt nem tudom.

Hné M Melinda answered 9 év ago

Sajnos engem is nagyon szeretnek cukorbetegség ide vagy oda. Futni úgy megyek, hogy befújom magam, mert az izzadságra különösen tapadnak!

Sára Biró answered 9 év ago

 Megfordult a fejemben,hogy pl. akit nem csípnek meg a szúnyogok lehet magasabb a vércukruk, de lehet az illóolajokban kell keresni a titkot? vagy éppenséggel egyik embert jobban támadják, mint a másikat??

rgyorgy answered 9 év ago

Lehet, hogy a szedett gyógyszere miatt nem szeretnek ezek a kis zümmögők.