Ismét LANTUS

KérdésekIsmét LANTUS
Nanita kérdezte ennyi ideje: 11 év

Remélem a tisztelt Sanofi olvasni fogja. Az hogy a tavaly tavasszal több hónapon keresztül sorozatban kifogott hibás-folyó ampullákra nem reagáltak, még annyival sem tiszteltek meg, hogy kárpótoltak volna, most ismét folyó ampullával találkoztam. A rossz inzulinjuk miatt szövődményeim lettek….
Tegnap előtt este tettem be teliként és most vettem észre, hogy a ClikStar hengerén belül kerek foltok vannak. Kivettem az inzulint belőle, az ampulla csöpögött, míg a toll hengere is tele volt. Nem csak én láttam.
Tele van a hócipőm és ez még az enyhébb kifejezés a bennem forrongó szavakra.
Hogy a fenébe lehet az, hogy egy olyan gyártó akinek folyamatosan rosszak az ampullái még mindig a piacon van?
Elegem van ebből az egész betegségből, ebből a 31 évből. Inkább nem adok inzulint, tök felesleges.
Az 5 ampulla közül 3-mat elhasználtam, a 4-dik folyik, 5-ket meg sem kezdtem. Még egy ampullám van, próba szerencse.
A hibás sorozatszáma: 2F0064, lejárat 2015.06.hó.

29 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Anita a rossz ampullát vidd be a rendelőbe, és kérd meg adják át a Lantusos képviselőnek, akkor biztosan eljut a céghez. 

Nanita answered 11 év ago

Szia Sára,

csak hát ma nincs rendelés- közalkalmazotti szünnap van, nem?

Sára Biró answered 11 év ago

Ma igen szünet van ,de holnap is beviheted, mert a képviselők kb. 2 hetente járnak és akkor áttudják adni.

Nanita answered 11 év ago

Köszönöm Sára.
Amit még megfigyeltem és ez természetes jelenség. Amikor szivárgó ampullával találkozom, akkor a már használatban lévő ampullában a megszokott egy nagy buborék mellett sok kis apró bubi is van. Innentől kezdve addig is míg nem tudom lecserélni más hosszúra, nem csak azt fogom figyelni hogy a toll hengere és az ampulla között látok e kerek víz szerű foltokat, hanem azt is, hogy a megszokott egy nagy bubi helyett több kicsi van-e.

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Szia Anita! Nekem a Lantus még nem csinált ilyet! Remélem nem is fog!!!!!!

Nanita answered 11 év ago

Kívánom Melinda, hogy nálad ne csináljon ilyet. De sajnos a probléma fenn áll tavaly tavasz óta. Ezer éve vagyok cukorbeteg, de csak a Lantusnál tapasztaltam szivárgó ampullákat. Én örülnék a legjobban, ha többet ilyen gonddal nem kellene találkoznom, mert ezek lelkileg és egészségileg is megviselnek.

Sára Biró answered 11 év ago

 Nanita javultak az értékeid azóta,hogy kicserélted az ampullát?

Tri-Ton answered 11 év ago

Szia Anita !    Remélem elmúlt a hirtelen felháborodásod.  ( Elegem van ebből az egész betegségből, ebből a 31 évből. Inkább nem adok inzulint, tök felesleges. ) Mások hibája miatt nehogy magadon állj már bosszút !!! Inkább juttasd el a fogyasztóvédelmi felügyelőséghez, kérjél írásos szakértői véleményt. A kezelőorvosodtól úgyszíntén a kialakult szövődményeidről. Ezekkel pedig pedig indíts egy kártérítési eljárást a gyártó felé. ( ,,Nép Ügyvédje" ingyenes jogsegély szolgálat megteszi helyetted ) Ha az egészségeden nem is, az anyagi helyzeteden sokat tudnak javítani !!!!  

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Anita! Lehet, hogy nem érzékelem a szivárgást. Nem tudom milyen pent használsz, de nekem tejesen zárt a novorapidnál viszont nyitott, lehet,hoy ezért érzékelem a novorapidnál, az előfordul hogy nedves és büdös.

Nanita answered 11 év ago

Szia Melinda,
sajnos tegnap megint rossz volt a múlt héti eset óta újonnan betett ampulla,, borult úgy a cukrom, hogy csak a Novorapiddal tudtam korrigálni, egész nap 13,5; 14,6;17,0; és este 21,6! Ilyet soha nem mértem. Ma reggel kicseréltem az ampullát ismét, ma 7 alatt voltam! A Lantushoz csak teljesen zárt tollak vannak, több félét használtam hozzá ami hozzá való és mindegyikben meg van a jelenség.Jelenleg Clik Star. A zárt henger miatt nehezen lehet észrevenni: ha túl sok apró buborék van akkor tutira szivárog, ha hártya szerűt látsz az ampulla és a toll hengere között tutira folyik, ha az ampulla és a toll hengere között víz szerű foltok vannak, tutira folyik…
Sok oldalt átnéztem ahol cukorbetegek beszélgetnek, nem egyedi eset vagyok, nagyon sűrűn előfordul a Lantusnál.

Kedves Tri-Ton. Köszönöm biztatásod, bizony rám fér.
Nem titkolom, múlt héten és tegnap is, ott voltam, hogy feladom.Lehet, hogy nem lenne szabad leírnom, de a  családom aggódva figyelt, hogy megteszem-e, merjenek-e elaludni. Itt tartok 31 év után egy szerető család támogatása mellett is összeomlottam. Állandóan figyelni az ampullájukat…..Lehet, hogy sokan nem is sejtik, mert nem tudják hol kell nézni mit kell nézni, hogy miért borul a cukruk minden ok nélkül. Ráadásképpen 24 óráig nem tart ki, ha meg megosztva adod, akkor az átfedések miatt rengeteg hipo….csúcshatása is van, pedig mind ezekre korábban azt mondták, hogy nem igaz.
Bizony fontolgatom azt amit javasolsz,hogy hivatalos kivizsgálást kérek a fogyasztóvédelemtől. Orvosom támogat, a fogorvosom is tudja igazolni…….

Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget és támogatást.