Mi okozott a legnagyobb nehézséget az inzulin kezelés beállításakor?

KérdésekMi okozott a legnagyobb nehézséget az inzulin kezelés beállításakor?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 14 év

Kedves  inzulinos cukorbetegek! Mi okozott a legnagyobb problémát amikor megmondták,hogy inzulint kell kapjatok?A tű szűrástól való félelem? A gyakori vércukor ellenőrzés?A hypoglycaemiatól való félelem? stb…?

25 Válasz
Best Answer
Julcsi answered 14 év ago

A napi rendszeresség és az idó pontos betartása, főleg mig nem l helyen dolgoztam.Munkahelyen a rendszeres étkezést sem volt egyszerü megtartani.

Zsóka answered 14 év ago

Elsősorban az ,hogy magamat kell szúrni.Másodszor pedig a nem megfelelő felkészítés az inzulin beadásra mert, a rendelésen a nővér a kezembe nyomta a beadó tollat megmutatta hová kell szúrni , és kész ennyi volt. Magamnak kellett kitotózni, hogy mi a módja az egész menetnek!

pityu72 answered 14 év ago

 Nekem a szúrástól,valamint a hypótól való félelem! Szerencsére nekem mindent elmutatott a szakápoló és így könnyebb volt!

pityu72 answered 14 év ago

 Nekem is a szúrástól való félelem,és a tudat hogy inzulint kell adjak!

matildxd answered 14 év ago

A tudat,hogy inzulinos leszek!

Lajos Máté answered 14 év ago

 Nekem is a szúrástól való félelem volt a legnagyobb probléma,de a hypo sokkal rosszabb!

Sára Biró answered 14 év ago

 Továbbra is várom,hogy kinek mi okozott a legnagyobb gondot az inzulin kezelés beállításakor!

MariMarton answered 14 év ago

 Ez engem is érdekel,mert nagyon félek!

Kovacs Andras answered 14 év ago

 Én is egy kis türelmi időt kaptam az inzulint illetően,mert rögtön át akartak állítani olyan magas vércukraim voltak,de sokat javultak a cukraim amióta diabetológiára járok!Szerencsére nincs semmi szövődményem,és sikerül fogynom!

MariMarton answered 13 év ago

 Most már le tudom írni,hogy az inzulin kezelés mellett javul a közérzet.Az nehéz,hogy időhöz vagyunk kötve,bárhova megyek órát kell néznem. A télen volt egy hangulatzavarral összefüggő állapotom,aminek a hátterében egy gyulladt fog volt. De felmerült bennem a kérdés,hogy lehet a kötöttség, a figyelés is hozzá járulhatott.De a tavasz a nap jótékony hatású és gondolom az inzulin is:-)