Levemir vagy Lantus?

KérdésekLevemir vagy Lantus?
Nanita kérdezte ennyi ideje: 12 év

Érdekelne, hogy ki melyik analóg inzulint használja a kettő közül. Kinek mi a tapasztalata? Volt, hogy valakit Lantusról Levemirre állítottak? Ki hogyan adja a Lantust, Levemirt? Naponta egyszer este vagy megbontva este és reggel és hány órakkor?

23 Válasz
Best Answer
katalin answered 12 év ago

Én levemirt használok.Naponta kétszer reggel 12 este 16 egységet.Nekem bevált.Éjfél körüli enyhe hipom van közbe de mindig észre veszem.A nappali novorapiddal eggyütt 6.6 hemaglobin h1c-van.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Lantus 1x 22 órakor

jaskó answered 12 év ago

Én a Lantuszt a bevezetése óta kapom, dom. Kezdetben mindig este kellett adnom, de az éjszakai hypo lehetőségei miatt a kezelőorvosom a reggeli beadást ajánlotta. Nekem így nagyon megfelel. Minden nap reggel adok 36 egységet. Amikor még tartósan bírtam dolgozni, akkor ezt 2 egységgel csökkentettem, de később visszaálltam a 36-ra. Problémamentesen használom. Nálam bevált. Az életformámhoz is jobban "illik", mert én este viszonylag hamar elalszom, viszont koránkelő vagyok. Reggel 5 kor  adom az inzulinokat és már reggelizem.  Időpontok: reggel 05,oo délben 11.30, este 17.oo Az ebéddel, vacsorával sokszor csúszok, de az időintervallumot azért tartani szoktam. A reggelimet csak kivételes helyzetekben, pl kórházban kell megváltoztatnom. A Lantuszt azért mindig 5.oo kor adom be.

Nanita answered 12 év ago

Köszönöm. 🙂
Én jelenleg a Lantust kapom, de lehet, hogy váltani kell Levemirre. Sajnos az állandó hajnali hipok miatt kétszer kell adnom este 10-kor és reggel 7-kor. Az átfedés miatt hol fent, hol lent van a cukrom, azaz nem olyan szép mint szeretném. Kíváncsi Levemires használok véleményére-tapasztalatára, mert azt olvastam, hogy akiknek váltás történt, szebbek lettek az értékek és megszűntek a hajnali rosszullétek….

katalin answered 12 év ago

És még annyi este 7-kor reggel viszont 5-kor adom igy jobbak a reggeli értékeim.

Marika answered 12 év ago

Anita ! Nekem a Lantus előtt Levemírem volt és nekem az nem volt olyan jó és azért vátottunk Lantusra .

Nanita answered 12 év ago

Neked Marika a Levemir miért nem volt jó? Magas vagy alacsony volt a cukrod tőle? Vagy közérzetileg nem volt megfelelő? Lantust hogy adod?

Sára Biró answered 12 év ago

 Lehet,hogy Marika nem vette észre a kérdést?

Nanita answered 12 év ago

Igen, szeretném én is Marika véleményét hallani, hogy neki miért nem volt jó a Levemir illetve a Lantust hogyan adja. Jaskó szépen leírta nekem. 🙂 Dilemmában vagyok, hogyha a Levemir nem jön be, akkor a Lantust hogyan adjam, hogy még hatékonyabb legyen.

Marika answered 12 év ago

Szia Anita !! Valóban nem vettem észre a kérdést mert csak éppen beköszöntem reggel mert vendégeim voltak ma délután . A közérzetem sem volt jó Levemírrel és nagyon nagy volt az ingadozás a vércukor értékeimben , és sokkal többször volt hypó és utána pedig magas érték . A Lantusznál alig érzem meg az alacsony értékeket  és nem ver a víz .