Kapuvári és környéki cukorbetegek!

KérdésekKapuvári és környéki cukorbetegek!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

Nneuropathia irányába  szűrést szervezünk. Jelentkezhettek időpontért itt az oldalon is!

19 Válasz
katalin answered 13 év ago

Ez mit jelent milyen szürés mit néznek pontosan,?

Sára Biró answered 13 év ago

 A lábadat Kati:-) neuropathia irányába. Hangvilla vizsgálat,az egész öt perc. Csontos alaphoz (általában nagy lábujj és boka) a kalibrált  hangvillát hozzáérintem a lábadhoz,mely kimutatja az esetleges ideg sérülést.
A kezed sokszor zsibbad, a lábadban nem szokott lenni éjjelente zsibbadás, áramütésszerű érzés,vagy olyan mintha hangyák mászkálnának?

katalin answered 13 év ago

Zsibbadás nem annyira inkább ests jég hidegek a lábaim de azért érdekel a dolog milyen idöpontban lesz mert már szemészetre is van idöpontom és sokat kérezkedek a munka helyemröl.

Sára Biró answered 13 év ago

Rendelés előtt,vagy rendelés után,gondolom napi 5 beteg még belefér. 

katalin answered 13 év ago

ENGEM ÉRDEKELNE MAJD BESZÉLÜNK MEG IDÖPONTOT

Sára Biró answered 13 év ago

 Reméltem Katikám! Mikor jössz a szemészetre,hány órára?

Tri-Ton answered 13 év ago

 Helló Sárika !    Ugyan nem egészen tudom miről szól a vizsgálat, csak gondolom az érzékeléssel kapcsolatos idegpályák vizsgálata. Csupán az eredménye miatt engem is érdekelne, főleg akkor, ha a későbbiekre esetleges következtetéseket és javaslatokat is tudnátok mondani. Pld.: ,, ez így jó és így lehet megőrizni,, vagy ,,ez már gond, de így lehet javítani,, stb.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Tóni! Jól gondolod,hogy az érzéskieséssel kapcsolatos.
A szenzoros neuropathia kialakulásának első figyelmeztető jele lehet a vibrációérzet csökkenése. Ennek megállapítására a 128 Hz-es kalibrált hangvilla szolgál. A vizsgálat során a villát rezgésbe hozzuk, majd a beteg lábán csontos alapra helyezzük. A beteg szól a vizsgálatot végző személynek, amikor nem érzi már a rezgést, a vizsgáló ekkor leolvassa a 8-fokú skálán szereplő értéket. Ha ez az érték 6-os, akkor fenn áll a szenzoros neuropathia gyanúja, ha 5-ös vagy annál alacsonyabb, akkor ez a betegség biztos jele.
Természetesen javaslatokat is tudunk mondani:-)  ,vannak olyan gyógyszerek melyek a kezdődő neuropathiat visszafordíthatják. Természetesen a jó vércukor érték elengedhetetlen. 

katalin answered 13 év ago

12.én csütörtökön fél 1-re megyek szemészetre

Krisztina Kiss answered 13 év ago

SÁRI ANYUT IS ÉRDEKELNÉ  KÉRDI MIKOR ÉS HOVA MENYEN.