Elbutulás jele lehet,hogy elfelejtem mit hova teszek?

KérdésekElbutulás jele lehet,hogy elfelejtem mit hova teszek?
matildxd kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Sokszor csak "rutinszerűen" elteszek dolgokat és utána nem tudom mi hol van. Kezdek megijedni,hogy ez az érelmeszesedés jele. Ti szoktatok ilyeneket csinálni?

6 Válasz
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Igen én szoktam ilyeneket csinálni:-)De ha jól tudom erre van a Cavinton nevű gyógyxer,meg lehet h az infúzió is:?Infúzióba megy a Cavinton azt tudom,de én ezt nem kapom!Ez nem feltétlen elbutulás hanem a kor is ahogy idósödünk !

Nanita answered 13 év ago

Ez nem feltétlenül a butulás-érelmeszesedés jele. 🙂
Rohanó világot élünk, százfele kell figyelni, fáradtak vagyunk…

katalin answered 13 év ago

Hát akkor én már elbutultam mert borzaszto feledékeny vagyok sokszor a nevek se jutnak eszembe meg mást mondok mind amit akarok szoval de szerintem is hozzájárul a rohano világ is.

jaskó answered 13 év ago

Kati, ne búsulj, nem vagy egyedül. Sokunknak jönnek elő hasonló élményei. Én azzal szórakozom esténként, amikor nehezen alszom el, hogy megyek vissza az időben. Keresem az emlékeimet egy bizonyos helyhez, vagy időhöz kötve. Érdekes módon azokra emlékezem, de amit a boltból kell hoznom azt elfelejtem, még azt is, hogy hol a cédula, amire felírtam. Beszéd közben ha szünetet tartok, gondolkodnom kell, hol hagytam abba, stb. Öregség, elbutulás, sok hypo, ??? Ki tudja, csak ennél rosszabb ne legyen!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Matild és a többiek! 🙂
Csak megerősíteni tudom, amiket leírtatok. A mai rohanó világban gyakran már három cselekedettel előbbre jár az agyunk, mint amit valójában csinálunk. Ilyenkor bizony nem emlékszünk arra, hogy mit hova tettünk le, miért indultunk a kamrába, mit is akartunk tulajdonképpen mondani.

Ha ez előfordul, álljunk meg, vegyünk néhány mély lélegzetet, hogy megnyugodjunk, gondoljuk végig, mibe és miért is kezdtünk bele, legyen az mondanivaló vagy cselekvés, és eszünkbe fog jutni.
A dolog nem korfüggő, huszonévesek ugyanúgy beszámolnak róla, mint a hatvanasok.Kitartás, és nem kell azonnal megijedni. 🙂

Ha segíteni akarunk az agyunknak tudom ajánlani a lecitint, ami legelérhetőbb talán szójalecitinként. Ez az agy természetes tápanyagforrása. De segíthet még a gingko biloba bármilyen formájú használata is, ami pedig a keringést serkenti.

Mária Miklós answered 13 év ago

Kedves Eszter:  köszönöm 🙂