Az analóg inzulin-ügy…

KérdésekAz analóg inzulin-ügy…
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 [2012.07.20.] – MDT Web-szerkesztőség –
http://www.diabet.hu/hirek.aspx?&nid=25024&cid=32#25024

Ma jelent meg a cikk az MDT oldalán. 

2 Válasz
jaskó answered 12 év ago

Jó a válasz és természetesen elfogadom az együttműködés fontosságát, de az objektív felelősség és a merev, 0,1 % tűréshatárt sem engedélyező szabály szerintem  nem ér semmit! Van egy eredmény, de nincsenek tekintettel a mögötte lévő emberre.  Nem ad lehetőséget a betegnek az események megindoklására az iorvosnak pedig az egyénre szabott értékelésre. Itt nem az együttműködés eredménye a negyedéves érték, hanem a rettegésé és az élhető napi életritmust a félelem váltja fel. Hiánytzik a beteg iránti bizalom és ennek hozadékaként megkérdőjeleződik ugyanez az orvos irányában is. Mi az pl, hogy nem fogadják el a háziorvos igazolását hypo esetére, vagy nem bíznak meg a betegben. Ha pl én valahol, akár vonaton rosszul leszek és a hypo elhárítása érdekében nem várom meg, hogy egy dilettáns kalauz intézkedjen, ha egyáltalán hajlandó, hanem beadom a Hypo-Kit tartalmát (glucagon) Ezzel nagyobb bajt megelőzve elhárítom azt. Ezt már nem fogadják el. Hívjak mentőt, menjek be az ügyeletre. OK, de hogyan. Mérje már fel ép ésszel valaki, hogy minél többet töltök hypo-ban annál jobban károsodnak az agysejtjeim és később ennek komoly következményei lehetnek. Ha én pl egy jól edukált cukorbeteg vagyok, akinél azért néha objektív körülmények miatt, de akár saját hibából is bejöhet a baj, viszont fel vagyok készítve ennekl elhárítására, akkor ne kelljen már kiszolgáltatott helyzetbe kerülnöm. És fogadják el, ha én állítom, hogy baj volt és saját tehetségem szerint kijöttem belőle. Rövid példa. Ha én rosszul lennék, mire kórházba kerülök és ott egyáltalán hozzám szólnak, mondjuk az ügyeleten éppen belgyógyász és nem egy orthopéd sebész teljesít szolgálatot, akkor is órák telnek e és kész szerencse, ha nem alkoholistának néznek. Ha magam oldom meg a bajt, nem igazolható. Ha az ügyelet, azt ugyan elfogadják, de akár igen komoly utókövetkezményei lehetnek a dolognak. Tudom rémtörténetek ezek, de mindezt  már megtapasztaltam, sajnos. Mint ahogyazt is, hogy a hivatal nagyságosai a papr és rendelethalmaz mögött nem látják és nem értik az embert. Fogyjon a beteg!!!!
Az MDT becsületére legyen mondva, hogy az érdekképviseletünk (macosz direkt kisbetűvel írva) helyett felemelte szavát és azt a nyomorult 1 % emelést mégiscsak elérte.

papi1 answered 12 év ago

Kedves Jaskó!
Tökéletesen egyet értek veled és nagyon is elítélem a MDT neves tagjait,mivel az a rendelet embertelen és csak a politika nyomásának engedve tehettek ilyesmit. Az egész magyarázatuk tele van ellentmondásokkal és megkérdőjelezik a kezelő orvosok hozzáértését,ill. idiótának tartják a betegeket (Hiszen nem akarnak jobb életvitelre váltani.)
Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét,hogy az alkotmánybírósághoz beadott ombudsmani tényfeltárás bizonyítja,hogy etikátlan és alkotmány ellenes ez a rendelet.

http://diabetesonline.hu/hirek/egeszsegpolitika/2537-cukorbetegek-inzulinellatasa-szabo-mate-ombudsman-levele-az-alkotmanybirosaghoz