Inzulin injekció beadásakor mely területet részesítitek előnybe?

KérdésekInzulin injekció beadásakor mely területet részesítitek előnybe?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év
4 Válasz
Julcsi answered 12 év ago

Eddig a hasam volt előtérbe! Miért is? Mikor Győrbe átállítottak inzulinra azt mondták köldöktől 2 ujjnyira adható! Persze a lábszár és a kéz sem maradt el. De az volt a legegyszerübb és kézenfekvőbb és talán a kényelmesebb. Most, hogy annyit olvasom a Keva oldalát sokat tanultam mindenkitől. Szégyen bevallanom, de igazán most tudok sokat a betegségről. Sajnos akkoriban mikor én cukorbeteg lettem nem volt ilyen figyelmes és felvilágositással szolgáló senki mint Sárika! Tőle rengeteget tanultam, pedig nem járok hozzá sűrűn. Mind étrendben, mind kezelésben, betegséggel tudni éléssel tőle tudtam meg a legtöbbet. Az Ő megismerése előtti 25 éves cukorbetegségem alatt nem tanultam annyit mint tőle ebbe a pár évben. Sajnos ez így igaz, amit mondtam is neki. Mi volt akkoriban ha gondom volt? Nem tartja be a diétát!!! A diétás nővérek étkezési tanácsokkal nem láttak el, csak diétázzon a beteg! Hát ebből sokat nem lehetett kihozni. Megvettem minden könyvet amit ajánlottak,de sokra én nem jutottam. Most kezdeném mindent másképp tudnék csinálni!Jelenleg a hasam bökésektől kímélve, pihentetem!

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Julcsi! Annyira jó érzés olvasni a soraidat, nagyon meghatódtam,Köszönöm:-) Örülök, ha segíthettem , még most is emlékszem a találkozásunkra, amikor "csak infúzió miatt jöttél:-) 
Tényleg nagyon fontosnak tartom a Ti  véleményeteket  és én is sokat tanulok Tőletek,köszönöm!

katalin answered 12 év ago

Én azt tanultam a gyors inzulint hasba a hosszut pedig combba kell adni.

Edina answered 12 év ago

Sziasztok!a legkönnyebb hasba és hihetetlen pontossággal vagyunk képesek ugyanoda adni:-)nálam az a baj ,hogy hasas vagyok,de a lábanom és a karomon szinte hús sincs.has és combba adom,de a karomba képtelen vagyok ,próbáltam de a sírás finom jelző rá,csontba nem lehet adni 🙂