Hány csepp 1E inzulin?

KérdésekHány csepp 1E inzulin?
Nanita kérdezte ennyi ideje: 11 év

Mit tapasztaltatok?

21 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Anita a lényeg,ha a tű a patronon van,akkor be mehet az inzulinba levegő,valóban szoktunk benne sokszor buborékot látni.
Más mit tapasztalt??

Nanita answered 11 év ago

Sára. De mindig bemehet a levegő??? Meg a többinél miért nem???
Én a gyártó reakcióját ( nem csak nekem szivárognak a partonok, nem csak nekem nem adagol jól a Solostar, többen itt is írták, mások is mesélték élőben és ennek ellenére még is úgy állítják be), hogy mindenki hazudik, ők tökéletesek, mindig van valami magyarázat ami nem állja meg a helyét….sőt egy mondatra tudom csak lefordítani: örüljünk, hogy kaphatjuk az  inzulinjukat.  Én tudom, hogy az 1E 4 csepp, tudom azt is, hogy a patronok orrán-száján folynak….Ennyi. Szomorú.
Ha most kemény voltam,bocsánat és akkor töröld mint moderátor.

Tri-Ton answered 11 év ago

 Ugyan én az inzulinról csak hallottam, tapasztalatom nincs. Viszont műszaki emberként véleményem van. ( ha nem jó, majd Krisztián javít ) Befolyásolhatja a tárolási hőmérséklet az 1 egységet. Pld.: egy hidegebb hőmérő kézben véve elkezd melegedni ( praktice: – kitágul ) Az inzulinnál is előfordulhat, hogy a kéz melege befolyásolja a tágulást és ezzel együtt a beállított érték is változhat. KRISZTIÁN, vélemény ??? ( 1 – 2 – 4 )

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Szia Anita! Kipróbáltam, a Lantusnál ugyanúgy jártam mint ti elsőre 1majd 2 és 4 csepp- de lehet, hogy öt jött, már spriccelt. Nekem viszont a novorapidból is először egy csepp jött, majd kettő és a harmadik, negyedik egyégnél is csak 2 csepp. Ha minden beadás előtt 2E-el légtelenitek, akkor tényleg nem lesz elég az inzulin, nálam is  6-7 egységnél ez sok különbség.

Sára Biró answered 11 év ago

 Melinda még mindig a Novopen 3-at használod?

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Már kaptam újat. Most már értem, amit a Jaskó irt az egyik kérdésnél, hogy 0-nál nyom egyet, és igy látja,hogy a tű átjárható-e. Ezt már én is meg tudom csinálni, a régivel nem lehetett.

Nanita answered 11 év ago

Kedves Tóni, köszönöm a hozzászólást. Sajnos az esetleges műszaki észrevételhez nem tudok hozzászólni.
Szia Melinda. Köszönöm a megerősítést, ezek szerint valóban nem csak nálam és Krisztiánnál van ez a jelenség. 🙁
Én is azért aggódom, mert kevés egységet adok és ezért jelentős az a 4 csepp hiány. 🙁
A cukor ingadozásunk bizony nagy mértékben ettől is lehet!
Novorapidnál én a Novopen 4-t használom, ott első kinyomásra is 4 csepp jön akárhányszor próbálom.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Tóni, amit írsz, az úgy van. Ezért kell az útmutatató szerint a hűtőből kivett inzulint pár óráig hagyni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A kéz melege azonban nem hiszem, hogy befolyásolja, mert a beadásnál a kezünkkel a tolnnak a patrontól távol eső végét markoljuk meg, továbbá a hőmérsékletkülönbség is kicsi. Mondjuk, hogy az inzulin 20 fokos, a tenyerünk pedig 25-30: túl rövid ideig érintkeznek az érdemi hőcseréhez. Én ismét kísérleteztem. Az Anita által írt jelenség megismétlődött. Biztos voltam benne, hogy a tű a hibás. Ezért megpróbáltam "kirázni" belőle az inzulint, de semmi változás, ismét jött a négy csepp. Pár óra elteltével: újra csak 1 csepp. Namost, új kísérlet. Régen nem használt inzulin, vadi új tű, nyomok 1E-t és lőn csoda: jön a négy csepp. Eszerint az én teóriám: Ha használat után rajta hagyod a tűt, akkor pár óra alatt elpárolog (kiszárad) belőle az inzulin, és a levelgő szabadon áramlik befelé. Ez egy nagyon pici légbuborékot képez a tű túlsó végén. Ezt nem is látjuk, mert bitzonyosan mozdulatlan, és nem keverendő össze azzal szép kövér buborékkal, amely az ampullában úszkál fel-alá. Szerintem ez a kicsi buborék az oka, hogy a korábban már használt tűvel az első 1E pontatlanul jön. Akinek ez gondot okoz: minden szúrásnál űj tűt kell feltenni, vagy ki kell nyomni az első 1-2 egységet.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Csak egy vicc: azért legyünk óvatosak, nehogy valakinek eszébe jusson, hogy azért kell szigorítani az analóg inzulin felírását, mert a felelőtlen betegek azzal kísérleteznek, hogy kinyomkodják a levegőbe.

Nanita answered 11 év ago

Krisztián kérdezhetek?
A régen nem használt inzulin is Solostar vagy sima normál patron a hozzávaló tollal és más fajta inzulin?
Én a sima patronos lantusnál ami meg ugye szivárgott és Clikstar tollban nem vettem észre.