Gyakran fordul elő együtt a depresszió és a cukorbetegség?

KérdésekGyakran fordul elő együtt a depresszió és a cukorbetegség?
elekes andras kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves András!

Ez mindig attól függ, hogy a személy hogyan tudja feldolgozni a cukorbetegséggel járó életmódbeli változásokat. Cukorbetegek körében gyakoribb a depresszió, de ez elmondható más olyan krónikus betegségek esetén is, amik hasonló változtatásokkal járnak, pl. érszűkület.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Egyetértek az elöttem szólóval bizony elég egy betegségből adódó hizás és bizonyos idő után ,van olyan ember aki nem igazán tudja igy elfogadni magát és már meg is történik a depresszióba esés!!(gondolok itt félni emberek közé kimenni,mert azt képzeljük hogy mindig csak minket néznek,nem egyxerü)

Erzsi Török answered 13 év ago

szerintem nem kell hogy látható (elhízás) legyen a betegség ha valaki szembesül azzal,hogy valamelyik szerve megbetegedett  és ez egyben azt is jelenti hogy élete végéig gyógyszereket kell szednie és kontroll vizsgálatokra járnia ez is elég arra hogy a  depresszió tünetei megjelenjenek mert úgy érzi a beteg hogy már semmi nem lesz olyan mint addig volt aztán ha jó a családi háttér és az egészségügyi személyzet akik segítenek ezt elfogadni akkor túl tud lépni de higgyétek el nagyon nehéz és nagyon sok jó ember segítsége kell hozzá