tesztcsík kontra vércukormérő

Kérdésektesztcsík kontra vércukormérő
Miklós Mária kérdezte ennyi ideje: 13 év

Szép délutánt kívánok Mindenkinek!
A kérdésem a következő:  ahány féle vércukormérő, annyi féle tesztcsík????  Árban is???? Na ezt  nem tudtam. Köszönöm a választ.

12 Válasz
Best Answer
katalin answered 13 év ago

Hát igen ha jol tudom legdrágább az accuchek csik 1500ft körül van a méri és az optimum csak 500ft körül mozog felirva de ekkora külömség van recept nélkül is.

MariMarton answered 13 év ago

 Igen minden mérőt a saját tesztcsíkjával szabad használni. Nekünk inzulinosoknak ,annyi a kedvezmény,hogy receptre felírható,de nem tudom miért nem kaphat a tablettás beteg is csíkot,akkor lehet gyakrabban ellenőrizné mindenki a vércukrát és kevesebb betegnek lenne szövődménye.

Katalin Nagy answered 13 év ago

Kedves Mária!
 Nagyon drágák a tesztcsíkok,igen rossz hogy egy határozott mennyiségben nem írható fel receptre.Én egy drága injekciót használok most,de nagyon jó eredményt értem el,szépek a cukraim,sikerült fogynom ,jók  a vércukraim,de mindenképpen mérnem kell,hogy tájékozódjak. Erre kellene felfigyelniük a törvényalkotóknak! Vagy lehet a gyógyszer cégeknek az a jó,ha minél több gyógyszert szedünk? Hát nyitott a kérdés! 

Sára Biró answered 13 év ago

 Sziasztok! Nagyon jó a téma,én is több helyen hallottam,hogy az Accu-chek mérőbe Optimum teszcsíkot tesznek ,mert az olcsóbb! Minden mérőt a saját tesztcsíkjával szabad használni,különben értelmetlenné válik a vércukor ellenőrzés!
Sajnos a tablettás betegeknek nem írható fel tesztcsík és igen drágák teljes áron megvenni a sok gyógyszer mellé.
Pedig nagyon fontos a vércukor önellenőrzés,mert ezzel oda lehetne figyelni a kiugró értékekre,ha netán" bűnözik az ember",akkor legközelebb kevesebbet enne és többet mozogna. A cél a szövődmények megelőzése lenne……. 

kontra istvánné answered 13 év ago

Én gyógyszeres voltam 12 évig és mindig megkellet vennem a teszt csíkot, hogy tudjam magam ellenőrizni. Kemény volt mert 50 db 3500 forint volt. Igazatok van mert a cukorbetegeknek sokba kerül  az étrend és ezért megérdemelnék  a gyógyszer használók is hogy olcsóbban kapjanak.

Miklós Mária answered 13 év ago

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.  Igen….drága..és tablettás vagyok..egyetértek minden kedves Válaszolóval…sorstársaimmal.
Sárika:  köszönöm…igazad van…én is hanyagoltam a vércukor mérést, hogy maradjon tesztcsíkom…és lehet, hogy ez  nem teljesen jó. Igen, a szövődmények….azok riasztóak számomra.
Nagy Katalintól szeretném megkérdezni, hogy a fogyást  csak a diétával érte el?  Nem ettél egyáltalán  kenyeret?   Érdekelne…persze ha szeretnél róla beszélni:-)
Szép délutánt kívánok!

Sára Biró answered 13 év ago

 Marika legalább egy héten két mérés fontos lenne! Egyik alkalommal reggeli előtt és reggeli után 1,5 órával, a másik nap ebéd előtt és ebéd után 1,5 órával,a következő nap vacsora előtt és vacsora után 1,5 órával.
És mindenképpen kérjél Hgba1C-re beutalót,abból lehet tájékozódni,hogyan alakult az utolsó 6-8 hétben az anyagcseréd.

Katalin Nagy answered 13 év ago

 Kedves Mária! Nekem nyolc kg-t sikerült fogynom (tartom jelenleg a súlyom) ,ebben a Victoza injekció sokat segített ,mert korábban nem tudtam tartós fogyást elérni! Ez az injekció segít abban,hogy nem kivánom az édességet annyira,mert teltségérzésem van,és az édesség fogyasztás után émelygésem volt.De természetesen az injekció nem elég!Napi 1200 Kkcal és 160 gramm CH-t fogyasztom-sok zöldséget,gyümölcsöt,napi 2 korpás zsemle fér bele a CH-ba. Naponta 3 főétkezésem van,tízóraira egy almát,vagy narancsot,uzsonnára egy kefirt,vagy joghurtot,vagy túrót eszem. Naponta 30-40 percet kerékpározom és gyalog járok munkába. Röviden ennyi. 
Nagyon szívesen írok,ha kérdésed van.

Miklós Mária answered 13 év ago
Miklós Mária answered 13 év ago

Igen….50 db  4200,-ft. Accu chek  mérőm van.  Katalin köszönöm a részletes választ. A mozgás rendkívül sokat jelent a diéta mellett.  Kerékpározni pedig nagyon jóóóó:-)
Sárikám úgy teszem, ahogy mondtad.  Köszönöm a segítséget. Nekem nagyon sokat jelent…sőt..mindent, hogy itt lehetek, és választ kapok kérdéseimre.  Csak hálával tartozom  a  Keva életre hívóinak és az okos, embeközpontú, segítőkész  team-nek.