Egy cukorbetegnek mi okozza a legnagyobb nehézséget a kezelésében ?

KérdésekEgy cukorbetegnek mi okozza a legnagyobb nehézséget a kezelésében ?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!

6 Válasz
Lajos Máté answered 13 év ago

 Véleményem szerint a fegyelem,a kötöttség,hogy bárhova megy az ember vigyen magával szőlőcukrot,vizet,kekszet,esetleg inzulint!

klari50 answered 13 év ago

 A rendszeres étkezés,az a tudat hogy cukorbeteg lettél,nagyon éesúlytó érzés!

Mária Balázs answered 13 év ago

 Kezdetben a tudat,hogy beteg lett,aztán az inzulintól, a szúrástól való félelem. Nem is gondolunk a szövődményekre,pedig arra kellene egy cukorbetegnek gondolni leghamarabb,hogy elfogadja,ha szükség van az inzulin kezelésre.Ma már olyan inzulinok vannak,amelyekkel nincs az a kötöttség,hogy pontosan ugyanabban az órában kelljen adni,ezzel az ember egy kis szabadságot kap,Azonban vigyázni,kell nehogy elfeledkezzünk a szénhidrát számolásról és az eredmények rosszak legyenek!

Miklós Mária answered 13 év ago

Üdvözletem!
Igen…….mindhárman igazat mondtatok. Fegyelem, életmódváltás, és bizony mikor megtudtam nagyon kiborultam, egyáltalán nem gondoltam, hogy én még cukorbeteg is lehetek.  Nagyon észnél  kell lenni, saját kezünkben van az életünk, felelősségudat magamért, pozitív gondolkodás, hogy érdemes…….hmmm  szóval sok erő  és  önfegyelem kell ehhez a betegséghez!
P.S.: messze kikerülöm az  üzletekben a csokis pultokat, a cukrászdákba be sem megyek….  jaj de szerettem, sokszor egy-egy finom csoki, vagy süti volt napjaim fénypontja:-)
Szép napokat kívánok:-)

Krisztina Kiss answered 13 év ago

EGY ISMERÖSÖM AZT MONDTA INKÁBB SZURJA MAGÁT MINT GYOGYSZERT SZED. HÁT IGEN KICSIT ELGONDOLKODTAM EZZEN, SZERINTE AZ KÖNYEBB. SZERINTEM NAGYON ROSSZUL GONDOKOIDIK. ÉN HA  CUKORBETEG LENNÉK ADIG ÖRÜLNÉK MIG GYOGYSZERT ADNAK…-:)))))

Szabó Eszter answered 13 év ago

Krisztina!
Megértem a tűszúrástól való idegenkedésedet, de manapság a kutatások azt mutatják, hogy sokkal jobban rendben lehet tartani a vércukor szintet inzulinnal, mint gyógyszerrel. Én ráadásul sok olyan inzulinossal beszéltem már, akik ezt megerősítették, és sajnálták, hogy nem álltak át korábban az inzulinos kezelésre.