Diabéteszes láb megelőzése. Lábtorna gyakorlatok.

KérdésekDiabéteszes láb megelőzése. Lábtorna gyakorlatok.
10 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Üljön egy támlásszék legszélére !
LÁBTORNA a düsseldorfi egyetem módszere nyomán
1.) Talpait helyezze a talajra és lábujjait hajlítsa be, majd feszítse felfelé. Mindkét oldalon egyszerre, tíz alkalommal.
2.) Sarkát helyezze a talajra és lábfejét bokában feszítse felfelé, majd helyezze a talajra. Ezután sarkát emelje föl és lábujjait tartsa a talajon. Mindkét oldalon egyszerre, tízszer.
3.)Sarkait helyezze a talajra, majd lábfejét emelje fel, mint az elõbbi gyakorlatban, de oldalt kifordítva helyezze le. Ezután oldalt emelje fel, majd középen helyezze a talajra. Ügyeljen rá, hogy sarka mindvégig a talajon maradjon! Mindkét oldalon egyszerre, tízszer.
4.) Fenti gyakorlatot ismételje meg, ám ezúttal a lábujjait tartsa a talajon és a sarkát emelje meg és helyezze le oldalt
5.) Emelje föl a lábát és nyújtsa ki térdben. A levegõben feszítse hátra, majd lefelé a lábfejét. Felváltva a két oldalon, tízszer
6.) Nyújtsa ki az egyik lábát a talajon, emelje fel és feszítse hátra lábfejét, majd helyezze vissza a talajra. Felváltva végezze a gyakorlatot a két oldalon.
7.) Végezze az elõzõ gyakorlatot mindkét lábbal egyszerre.
8.) Nyújtsa ki mindkét lábát és nyújtva emelje fel, majd lábfejét feszítse hátra ill. a talaj felé. Ezután helyezze vissza a talajra. Egyszerre végezze a gyakorlatot a két oldalon, összesen tízszer.9.) Nyújtsa ki az egyik lábát majd emelje fel. Körözzön bokájával befelé és kifelé, majd írjon számokat vele a levegõben, végül helyezze a talajra. Felváltva végezze a gyakorlatot a két oldalon, tízszer.
10.) Helyezzen az egyik meztelen talpa alá egy újságlapot majd lábujjaival gyûrje össze. Apró papírdarabkákat próbáljon az újságra lábbal ráhelyezni és így gyûrje össze. Mindkét oldalon egyszer végezze a gyakorlatot!

Sára Biró answered 13 év ago

 Kipróbálta már a lábtornát valaki? 

Ati42 answered 13 év ago

 Én ma végig csináltam a gyakorlatot,bevallom mostanáig soha. Igaz kellene a lábtorna,de úgy gondolom egy közösségben jobban lehetne végezni,így egyedül itthon kicsit unalmas.De a cél érdekében fontos és ezért legalább heti 2 alkalommal megfogom próbálni.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kipróbálta még valaki a lábtornát?

Sára Biró answered 12 év ago

 A láb a legtökéletesebb mérnöki megoldás a világon”  Jó,nem?
Leonardo de Vinci

elekes andras answered 12 év ago

 Valóban igaz. Én elkezdtem a láb tornásztatását igaz minden nap nincs időm,de néhány lábkörzést minden nap elvégzek.

Marika answered 12 év ago

Minden nap TV nézés közben tornázom !!! Jó kis gerinctorna , kis pihenés utána lábgyakorlatok kb  10-10 percet mindkettőből , nagyon jól felfrissíti a vérkeringést !!!  Próbáljátok ki , hogy mennyire jól esik !! Nekem van egy kis puha műanyag labdácskám , nagyon jól lehet a kezeket is kezelni vele . Két tenyér között gurítva masszírozni a kezeket , a lábakat is a labdát körkörösen mozgatni a szőnyegen kicsit lenyomva a reflex-zónákat felfrissíti . Nem kell hozzá plussz idő , ami van azt kell jól kihasználni !!!!

Marika answered 12 év ago

A lábunkkal való törődés védi egészségünket!!!Az egészség egy ajándék ezért kötelességünk vigyázni rá !!!!!Legértékesebb tulajdonunk . többet jelent a vagyonnál !!!! Boldogságunk kulcsa !!!                             A lábunk testünk második szíve !!!Bonyolult szervünk ezért fontos a karbantartása ! A két lábunk 52 csontból 66 ízületből és 188 izomból épül fel !!! Gondoltátok volna ???                                                   A lábunk a legjobban megterhelt testrészünk . A szívünkről legtávolabb eső testrészünk a talpunk .            Sok salakanyag gyűlhet össze benne pld húgysav kristályok , ezért folyamatosan gondoskodni kell a lábainkról !!!A TÖRŐDÉS HIÁNYA AKÁR AGYVÉRZÉST IS OKOZHAT !!!!!!

Sára Biró answered 12 év ago

Lent voltam vásárolni és a zöldséges pultnál találkoztam egy nagyon kedves inzulinos cukorbeteg nénivel, aki közel van a 80-ik évéhez és elmesélte hogy minden reggel az ágyban,ami előtt felkelne tornásztatja a lábait.
Valóban annyira fiatalos és mindig jó a hgbA1C-je a néninek,de erről még soha nem beszéltünk:-)

Sára Biró answered 12 év ago

 http://blog.keva.hu/?p=486