Diabetes…

KérdésekDiabetes…
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

Amikor már a gyomor nem birja a diabetes étkeket,van itt valaki aki tapasztalt ilyesmit? Gondolok itt salátákra sajtfélékre hal ételekre stb!!

5 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

A saláták az egészséges étkezés része, nem csak a diabéteszeseké:-)  Ha nyersen nem tudod megenni párold meg pici víz ,só zöld fűszerek ( petrezselyem, kapor, lestyán , snidling),vagy ha köretként eszed tegyél egy dónyi vajat bele,tudod milyen finom ízt ad neki. Rengeteg fajta zöldség van és kell variálni, akkor nem unja meg az ember  és nem fáj a gyomor.Ha a párolt zöldségtől is fáj, akkor érdemes kivizsgáltatni,mert lehet, hogy más oka van a panasznak.
Adjatok ötleteket Zsuzsának! Többiek tapasztaltatok ilyent?

katalin answered 11 év ago

Mindent meglehet unni de a gyomornak se jo az egyhanguság.Én azt mondom ne koncentrálj ennyire a diétára mindenböl egyél kevesebbet.Hidd el igy is lehet fogyni is és este vigyázz jobban mikor mit eszel.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kati kulcsfontosságú problémát vetettél fel, nem kell mindig a diétára koncentrálni, mert ez stresszeli az embert. 

Halász Gabriella answered 11 év ago

Szia Zsuzsa!

Az a kérdésem, hogy egyáltalán mit ehetnél a pajzsmirigy- és a cukorbetegség mellett??
 Azt olvastam, hogy tejterméket nem igazán. :-(..:-(…inkább a joghurtot és a kefirt ajánlják.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Gabriella mindkét betegségnél " diéta" a titok,a kefirt szeretem de most egy ideig az  olyasmit kerülnöm kell ami" átfut" rajtam ,ugye valószinűleg még nem vagyok teljesen gyógyult a hasmenéses időszakból!!A Pajzsmirigybetegség az meg sajnos csak úgy növeli a kg-okat persze ha engedjük,én harcolok sokat a kg ellen!!De nagyon nehéz , nem is merem ezt már irni inkább azt irom még ha igy is de legalább élek!!!