A túl sok cukorevés cukorbetegséget okoz?

KérdésekA túl sok cukorevés cukorbetegséget okoz?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

  A túl sok cukorevés CUKORBETEGSÉGET OKOZ.
A hangsúly ugyanis nem a cukron, hanem a "sok"-on van. 

4 Válasz
etelka1964 answered 13 év ago

 Nem a sok cukor evés vezet cukorbetegséghez,hanem az elhízás amit a sok édesség és bő táplálkozás okoz,ha társul a mozgáshiány,és esetleg a családban volt cukorbeteg akkor kialakul a  cukorbetegség.

Sára Biró answered 13 év ago

 Valóban ha valaki sok édességet fogyaszt,egészségtelenül táplálkozik  és nem mozog akkor az elhízáshoz vezet. Az elhízás sok betegség oki tényezője ,így a cukorbetegségnek, a szív-érrendszeri betegségnek.
Igazad van Krisztina  a hangsúly nem a cukron,hanem a" sok"-on van.
Ezért is fontos már gyerekkortól egészségesen táplálkozni,ne szokja meg a gyerek a túl sok édességet,és neveljük a gyerekeket a rendszeres mozgásra.

stewes answered 13 év ago

Sajnos a nevelés néha csődöt mond, főleg, ha a szülők, nagyszülők nem egyformán gondolkodnak erről. Barátom gyalogos túravezető. Fiát születése óta arra próbálta nevelni, hogy mozogjon sokat erdőn, mezőn. A gyerek most már középiskolás. A suli a lakásuktól másfél kilométer. Ha az apja nem tudja bevinni, akkor inkább beteget jelent, de nem gyalogol ilyen sokat. A troliig sem. Az kb. 2×100 méter lenne.
Ebben talán az alkati tényezőkön (?) túl a mama és a nagyszülők kényeztetése komoly szerepet játszott. A papa ellenében inkább kímélték a gyereket. Ezen felül a fő „tápláléka” a fagyi és jégkrém. Édességet három esetben kap/kapott:
– ha valami jót tett;
– ha valami rosszat csinált;
– ha nem tett semmit.

Mária Balázs answered 13 év ago

Sajnos igaz,hogy nem mindig működik a nevelés és sok múlik a családi példán.Ha megfigyeljük elhízott embernek gyakran elhízott gyereke van. Lehet egy szintig azt mondani,hogy örökletes dolog,de sok múlik a táplálkozáson,hogyan étkezik a  család,milyen szokásaik annak. Nem utolsó sorban,hogy mennyit mozognak,milyen példát mutatnak a gyereknek. Valóban,ne jutalmazzuk mindig valamilyen édességgel a gyereket,mert az előbb,vagy utóbb elhízáshoz fog vezetni.