A vörös húsok növelik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

KérdésekA vörös húsok növelik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Most olvastam egy cikket az MDT honlapján:
A feldolgozott vörös húsok, például két szelet szalonna, egy hot dog, vagy a nyers, illetve füstölt változatok napi fogyasztása jelentősen növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – figyelmeztetnek a szakemberek. 

A szakemberek szerint a napi vörös hús adag magvakkal, fehérhúsokkal, alacsony-zsírtartalmú étrenddel, vagy gabonafehérjékkel való helyettesítése csökkentette a betegség kialakulásának kockázatát. Eredményeink nagy közegészségügyi jelentőséggel bírnak, mivel világszerte járványszerűen növekszik a 2-es típusú cukorbetegséggel küzdők száma, valamint a vörös húsok fogyasztásának mértéke – mondta Frank Hu, a tanulmány vezető szerzője. 

A jó hír viszont az, hogy az ilyen aggasztó kockázati tényezőket könnyen kiiktathatjuk, ha a vörös húsról áttérünk egy egészségesebb fehérjére" – tette hozzá. 
A 2-es típusú diabétesz magas vércukor szint előfordulásával együtt járó krónikus betegség, amelynek kialakulásáért gyakran az elhízás, a mozgásszegény életmód és az egészségtelen táplálkozási szokások a felelősek. 

Forrás: MTI