Hosszútávon milyen hatással van a szervezetre a rendszeres testmozgás?

KérdésekHosszútávon milyen hatással van a szervezetre a rendszeres testmozgás?
Anett kérdezte ennyi ideje: 13 év
18 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 A fizikai tevékenység még testsúlycsökkentés nélkül is akár 50%-al mérsékli a magas  inzulinszintet. Kalóriamegvonással együtt alkalmazva fokozza az alapanyagcserét,ezzel segíti a testsúly csökkentését,kedvezően hat a vérzsírértékre, a szív-ér rendszerre.A fizikai aktivitás megelőzi,illetve késlelteti a cukorbetegség kialakulását,kedvező hatású a vérnyomásra,csökkenti a szívroham és a stroke kockázatát! A hét minden napján törekedni kell legalább 30 perces mozgásra.

Zsóka answered 13 év ago

 A rendszeres testmozgás mindenféleképpen jó hatással van a szervezetre, mert megakadályozza az elhízást.  Karbantartja az izomzatot. Frissebb fittebb lesz az ember, és ez a kedélyállapotán is javít. Nem utolsó sorban egy csomó betegséget megelőzhetünk a rendszeres mozgással::

kezdocukor answered 13 év ago

 Az edzettség nagyon fontos.A testmozgás,a rendszeresség életmóddá kellene váljon! Ezért kell a gyerekeket mozgásra,egészséges étkezésre tanítani,és példát kellene mutatni(nekem a rendszeres mozgás nem nagyon megy,sajnos!)

jaskó answered 13 év ago

A lehetőségeimhez képest elég sokat mozgok. A rendszeres testmozgásnak a diabéteszre gyakorolt hatása szerintem is egyértelműen jó. Viszont véleményem szerint, ha csak egy mód van rá, feltétlenül kerüljük a nagyon nehéz munkákat, illetve a hirtelen és váratlan fizikai megterhelést. Vagy tervezzük meg a feladat elvégzését, vagy hívjunk segítséget.
Van egy érdekes tapasztalatom. Legalábbis nálam ez így működik. A konkrét  ok-okozati összefüggést ismerem, de kíváncsi lennék arra, hogy másnál is előfordult e már. Ha tartós fizikai tevékenység következtében esik le a cukrom, illetve ennek hatására hypozom, akkor a normál érték visszaálítása ellenére kb 4-6 óra múlva újra bekövetkezik egy újabb hypo. Természetesen ezt már nem kell, hogy fizikai tevékenység előzze meg. Erre főleg akkor figyelek, ha az első hypo délután volt és a másodiknak a tapasztalatom szerint éjszaka kellene bekövetkeznie. Ilyenkor nem bízom a véletlenre magam, hanem a várt időpontra ébresztő óra beállítva és minimum egy kontroll mérés következik. Ezzel komolyabb bajt lehet megelőzni. Aki volt már hypoba beleájulva, az tudja miért fontos ez.

Vica35 answered 13 év ago

 Nekem is túlsúlyom van,valószínű ez okozta a terhesség alatti magas vércukrot! Amióta rendszeresen mozgok,és megváltoztattam az étrendem jól alakultak a cukraim ! Mindenkinek nagyon fontos a mozgás,és már gyerekkorban kell mozgásra szoktatni agyerekeket.

Aranka Horváth answered 13 év ago

 Mindenképpen nagyon fontos a testmozgás,ha gyerek,ha idős ember,de  a mozgásra  a fizikai aktivitásra szüksége van!

Ilona50 answered 13 év ago

 A rendszeres testmozgást már gyerekkorban kell elkezdeni,hogy ne hízzon el  a gyerek,kifejlődjenek az izmai,akkor felnőttkorban egészségesebb lesz.

MariMarton answered 13 év ago

 Hosszútávon nagyon jó hatása van a mozgásnak,erősödnek az izmok,javul az anyagcsere!

etelka1964 answered 13 év ago

 A rendszeres testmozgás segíti,hogy fittek legyünk,ne menjen fel a vércukor!Nem utolsó sorban,hogy ne hízzunk el. A mozgás a hangulatra is jó hatással van!

Mária Balázs answered 13 év ago

 Télen nagyon nehéz betartani a mozgást,ezért ilyenkor feljönnek a plusz kilók! Ilyenkor is legalább gyalogolni,sétálni kell.Nemcsak a testsúly csökkentés szempontjából jó,hanem edzzés szempontjából is,hogy a vírusok nehezebben támadjanak meg!