Vércukormérés szélsőséges időjárási körülmények között. Tapasztalat?

KérdésekVércukormérés szélsőséges időjárási körülmények között. Tapasztalat?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

A vércukormérő készülék érzékeny műszer. Mérni csak a megadott hőmérséklet tartományon belül, kerülve a szélsőségeket-szabad. Figyeljetek erre ebben az iszonyú hőségben, mert vagy pontatlan eredményt kaptok, de akár a gép tönkremenését is eredményezheti. Egy megjegyzés: Az erős fényt sem bírják, tehát méréskor kerülni kell a tűző napot!

4 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

Kedves Jaskó fontos kérdésre hívtad fel a figyelmet,mert ebben a szélsőséges időjárásban bizony sokan nem tudják,hogy a tűző napon nem lehet vércukrot mérni.
 Ma volt is egy ilyen eset, a betegünk  az új Dcont Trend készülékkel próbált csónakozás közben a napon vércukrot mérni, amikor nem sikerült akkor kievezett a partra és betetette a hűtőtáskába. Azóta nem működik a készülék. Most elküldi majd a szervizbe.
Még egy fontos dolog jó , ha minden inzulinos cukorbetegnek van két vércukormérő készüléke,mert ilyen esetben van amit elővenni!

Sára Biró answered 11 év ago

 Tapasztalat?

Sára Biró answered 11 év ago

 ?

Christine answered 11 év ago

Én mindig táskában hordom, így télen melegíti, nyáron nem éri nap. Közvetlen napfényben nem mérek. Nyáron jó tipp, hogy kicsit hűvős vizes palack kell mellé 🙂