Miért javasolt a különböző csirák fogyasztása?

KérdésekMiért javasolt a különböző csirák fogyasztása?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 13 év
1 Válasz
Anett answered 13 év ago

A csírák a növényvilágban egyedülállóan úgynevezett őserőt hordoznak, ami a magokból származik, erre a csírából felcseperedő növényeknek egész életükben szükségük van. A csírák a kifejlett növény esszenciáját tartalmazzák; igen dúsak ásványokban, vitaminokban, enzimekben, nyomelemeket, ballasztanyagokat, növekedési hormonokat,  illó olajokat tartalmaznak, összefoglaló néven vitálanyagokat. A csírák kiváló forrásai az A, B-komplex, C, D, E, G, H, K, U vitaminoknak és ásványi anyagoknak. Bennük kálcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód mind természetes, a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható alakban vannak jelen. Még a kis mennyiségben elfogyasztott csíra is magas tápértékű eleme lehet napi étkezésünknek.