Napi egy pohár bort fogyaszthat inzulinos cukorbeteg?

KérdésekNapi egy pohár bort fogyaszthat inzulinos cukorbeteg?
nika0422 kérdezte ennyi ideje: 13 év

vérszegénységre  szeretném tudni  hogy tényleg jó a vörösbor

5 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

A legújabb európai diétás ajánlás szerint napi 2-3 dl vörösbor elfogyasztása cukorbetegek és metabolikus szindrómások esetében hozzájárulhat az érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez.
Nem szabad elfeledkezni arról,hogy a bornak nagy energiatartalma van! Tudni kell,hogy cukorbetegeknél főleg azoknál akik inzulint kapnak,vagy szulfanilurea készítményt szednek a vércukor meredek eséséhez vezethetnek,mert gátolják a máj cukorleadását! Ezért cukorbeteg csak étkezést követően fogyasszon 1-2 dl száraz vörös bort! 

Szabó Eszter answered 13 év ago

Anyunál a vörösbor vált be vérszegénység ellen, a gyógyszerek nem segítettek annyit, mint a havi egy üveg vörösbor. 🙂

Erzsi Török answered 13 év ago

Én 1973-ban végeztem a sulival (ápolónő) már akkor azt mondta a professzor úr napi 2 dl vörösbor jótékony hatással van a szervezetre.Tapasztalatom pedig alátámasztja ezt a több évtizedes tanítást.Jó hatása van a vérképzésre az érrendszerre az étvágyat növeli és személyes tapasztalatom hogy idős gyengélkedő embereknek erőt ad vagy is energiát! Ezt tapasztaltam hál Istennek idős kort megélt szüleinknél minden nap ittak egy kis vörösbort .Ne felejtsük el a régi öregek minden reggel ittak egy pint bálinkát, napközben egy kis borocskát de tudták a mértéket!!! A Cukorbetegeknek szerintem a száraz vörösbor napi 1-2 dl fogyasztása nem árt,de be kell számítani a kalóriát mivel az alkoholnak az energiatartalma nem kicsi.természetesen csak a jó minőségű bort ajánlanám mert a "pacsmagolt" borokba nem kevés cukor van! Szóval mindenkinek egészségére! Azt még el felejtettem,hogy vacsora után a legjobb hatású!

nika0422 answered 13 év ago

én próbálok barátkozni a gondolattal de én soha nem ittam  már ha mégis pár korty pezsgőt szilveszterkor és rögtön érzem a hatását lábamba fejembe száll és nekem ez nem jó érzés nem rég kaptam vénás vérszaporítót és akkor mondták inkább igyak bort  na meg próbálom aztán írom a hírt mi lett a fejlemény köszönöm a kedves tanácsotokat

Sára Biró answered 13 év ago

 Vannak finom vörös borok,abból egy dl-t egyszerre pl.ebéd után! Meglátod milyen jót tesz! Jó az ereknek is,nem csak a vérszegénységnek!