Miért fontos a rostokban gazdag ételek fogyasztása?

KérdésekMiért fontos a rostokban gazdag ételek fogyasztása?
Katalin Nagy kérdezte ennyi ideje: 12 év
3 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

A rostok nagyon fontosak a szervezet számára!
Gátolják a zsírok, a cukrok felszívódását és így jelentősen csökken a luxusenergia mennyisége,csökken az elhízás!
Magas rostbevitel kedvezően befolyásolja koleszterin szintet,csökken a zsírok koncentrációja,csökken a koszorú érbetegség kockázata!
Fontos szerepe van a magas és alacsony vércukor-értékek kivédésében !
Gyorsítják a bél működést!
Védelmet jelenthet a vastagbél daganatos betegségek kialakulásában.

Zsóka answered 12 év ago

A sok rost gyorsítja az anyagcserét ezáltal gyorsabban távozik az étel a szervezetből és kevésbé emelkedik a vércukor szintje.

Ilona50 answered 12 év ago

 Mert jótékonyan hatnak a rosttok a belekre,javul a vércukor és jobban érezzük magunkat! Főleg elhízottak,cukorbetegeknek sok zöldséget,gabonafélét,gyümölcsöt kell fogyasztani!