Gyógyszertől lehet-e izomfájdalom?

KérdésekGyógyszertől lehet-e izomfájdalom?
elekes andras kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Magasabb volt a koleszterinem és írtak rá gyógyszert,de amióta szedem állandóan fáj a karom,sőt a lábamban olyan izomláz szerű érzésem van!
okozhatja ezt a gyógyszer?

5 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Igen a koleszterin csökkentők gyakran okoznak ilyen panaszt! Fontos,hogy jelezd az orvosodnak és ír fel más hatóanyagú gyógyszert ami nem okoz panaszt!

Tri-Ton answered 13 év ago

Igen sajnos van ilyen koleszterin csökkentő gyógyszer. Én a panaszok jelentkezése után cca. 2-3 hete egyszerűen elhagytam. Azóta nincs ilyen panaszom. Ezért külön nem futottam be, holnap megyek rendelésre és meglátjuk. Tudom, hogy dícséretet nem fogok miatta kapni, de rosszul sem érzem magam a szedése miatt. Azt is tudom, hogy a kezelőorvosom ugyan osztályvezető főorvos, de attól még ember és meg fogja érteni. Valószínű mást fog helyette felírni és max. annyit fogok kapni, hogy miért nem jöttem már előbb, hisz szükségem van a koleszterin csökkentésre. ( bár a diétás étkezés miatt egyébként is csökkent, nem is keveset)

Sára Biró answered 13 év ago

 Biztos nem fogsz "kikapni",de remélem jók az eredmények,hogy lehessen dicséretet adni! Valóban nagy adag gyógyszert kaptál! Emlékszel más kezelési lehetőség is felmerült ? A lényeg,hogy javuljanak az eredmények,és tartósan jók legyenek!

Tri-Ton answered 13 év ago

Igen az első eredményekhez képest mindenhol folyamatos javulás látható. Emlékszem rá, hogy volt más kezelési lehetőség is, szerencsémre így is megoldódott. Az otthoni cukormérőm egy kicsit hazudósnak tűnik, mert a laborban magasabbról adtak papírt, mint amit én mértem utána 1-2 peccel. De hát Ők a vénából vették én meg csak a szokásos ujjbegyből. 

Sára Biró answered 13 év ago

 Igen az otthoni mérő kapilláris vérből mér, a laboros meg plazmából nézi és az magasabb! Érdemes megjegyezni,hogy mennyi a különbség,mert akkor amikor legközelebb HgbA1C vizsgálat lesz nem ér csalódás! :)!