MI A VÉLEMÉNYTEK A TULZOT FERTÖTLENITÉSRÖL MIKOR TAKARITUNK…

KérdésekMI A VÉLEMÉNYTEK A TULZOT FERTÖTLENITÉSRÖL MIKOR TAKARITUNK…
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

TI IS MINDIG MINENT ÁTMOSTOK DOMESTOSZAL? JÓ DOLOG EZ? SZERINTEM NEM.. VÁROM VÉLEMÉNYTEKET.

7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Véleményem szerint is túl sok fertőtlenítőszert használunk ami káros a szervezetre! Régebben nem volt ennyi allergiás megbetegedés mint napjainkban! Igaz ennyi fertőtlenítőszer sem volt! Ezen nem azt értem,hogy nem kell például naponta többször kezet mosni,mert a legtöbb szennyeződés a kézről kerül be,de óvatosabbnak kell lenünk a Domestos és egyéb fertőtlenítőkkel/ én is természetesen többet használok mint kellene!/ Újabban már szódabikarbona + citrom, vagy ecetet is gyakran használok!

matildxd answered 13 év ago

 Szerintem nem jó dolog mindig mindent átfertőtleníteni,mert ez a sok betegség okozója. Sok allergias megbetegedés  emiatt  is lehet szerintem!

Tri-Ton answered 13 év ago

Egy kicsit engedjétek meg, hogy vitába szálljak veletek. Véleményem szerint pedig igenis alaposan kell fertőtleníteni, hisz azzal tűnik el minden fertőző és kórokozó anyag az eszközeinkről. Az már egy másik kérdés, hogy a kórokozók eltávolításához egy vegyi anyagot ( pld.: Domestos-t ) használunk és gondoskodnunk kell arról is hogy a végén kórokozó helyett mérgező anyag se maradhasson sehol. Ezért kell feltétlenül és gondosan leöblíteni pld. az étkező eszközöket, edényeket stb. Utána pedig szárítás és nem törölgetés, mivel a törlő ruha ismét tartalmazhat kórokozót és kezdődik minden előről. Hát ez meg egy műszaki, férfiember véleménye, ami nem biztos, hogy a konyhában is megállja a helyét. De itt a lehetőség cáfoljatok meg.

Sára Biró answered 13 év ago

 Szia Tri-Ton! Amit leírtál természetes,főleg a konyha és konyhaeszközöknél! Hogyne kellene alaposan mosogatószerrel elmosni forró vizben stb..! Én nem erre gondoltam!:-)
Én természetesen a naponta  Domestos és társai használatára gondolok,hogy  a lakásban nem kell a csempét naponta azzal felmosni ilyenek,mert úgy érzem túl sokat használunk belőle! És ezeket belélegezzük,ami káros! Természetesen egészségügyi intézményekben gyakran kell használni,mert ott fertőző betegségek vannak!  Nem beszélve a fertőtlenítő kézmosásról,ami a legtöbb betegség forrása! Én már megjártam,hogy tettem vízkőoldó+ domestos vagy bármelyik és olyan gőz lett,majd megfulladtam/de az én hibám/!  Bocs,ha félreértetted!

Tri-Ton answered 13 év ago

Szia Sárika !

Így teljes mértékben igazad van. Többek közt ezért találták ki a sokak által furcsának tartott ,, Takarító tanfolyamot és vizsgát,, Aki vegyszerekkel bánik tudnia kel hogy mi-mivel keverhető össze és mi az ami reakcióba lép egymással. Ezért lenne jó ha a vegyszerekre ez rá is lenne írva és nem alakulhatna ki maró – mérgező vegyszergőz a lakásokban és egyéb helyeken. Sokszor még a sorrend sem mindegy, pld. régebben az autó akkumulátorokat fek kellett savazni és nagyon nem mindegy, hogy  kénsavat a vízhez, vagy vízet a kénsavhoz pedig a keverési arány a végén ugyanaz. Viszont a látvány és az ,,élmény,, már igencsak egy másik kérdés.

Sára Biró answered 13 év ago

 Igazad van! Mindenképpen fel kellene olvasható betűkkel tüntetni,mit hogyan kell használni!

Tri-Ton answered 13 év ago

Anélkül, hogy bárkit is oktatnék, vagy túl okosnak tűnjek leírok egy ide tartozó dolgot, mert lehet, hogy sokan nem tudják. ( régebben a feleségem sem tudta, bár én sem így születtem )

A vegyszerek dobozán kötelező jelleggel fel van tüntetve a következő: – egy NARANCS SZÍNŰ NÉGYZETBEN VAN EGY SZIMBÓLUM ( pld: X, faábra, stb. ) Állítólag ezzel megtették a tájékoztatási kötelezettségüket, hisz ezek nemzetközi jelölések és annak jelentőségét mindenkinek ismernie kellene. ( én sem ismerem fejből mindet )  A DOMESTOS illetve a BREF dobozán biztosan rajta van az ,,X,, ami irritáló anyagot jelent. Viszont sokszor ugyanezeket a jelöléseket láthatjuk a vegyi anyagot szállító kamionokon is, de fogalmunk sincs hogy milyen veszélyt jelent ránk, ha a közelébe maradunk. ( viszont ugye mindenki tájékoztatva van, hisz ott a narancs színű négyzet és benne a szimbólum ) 

Remélem nem baj, hogy ezt leírtam és nem fogtok okoskának tartani emiatt.