Idegbántalom,vagy érszűkület lehet az éjszakai kínzó lábfájdalom?

KérdésekIdegbántalom,vagy érszűkület lehet az éjszakai kínzó lábfájdalom?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 13 év
6 Válasz
Krisztina Kiss answered 13 év ago

 nnek a lábfájDalomnak többféle oka lehet. reumaás eredetűzületi fájdalom, vagy gyulladás.Lehet idegi eredetű,Ezt okozhatja cukorbetegség, vagy nagyobb mennyiségűalkoholfogyasztás, vagy B vitamin hiányállapot miattti kisidegbántalom.Érszűkület is okozhat hasonló panaszokat, akkor hideg is a láb,.

Sára Biró answered 13 év ago

A cukorbetegeknél éjszakai órában jelentkező lábfájdalom leggyakrabban idegbántalom lehet! Ilyenkor semmire nem szűnő áramütésszerű fájdalom jelentkezik!
Az érszűkület következtében kialakuló fájdalom kezdetben járásra jelentkezik lábikragörcs formájában! Sokszor olyan tűrhetetlen tud lenne,hogy néhány méter megtétele után meg kell állni!
 Előfordulhat még éjszakai görcsös fájdalom magnézium hiányában!
 Mindenképpen jelezd a kezelő orvosnak,mert pl.egyszerű hangvilla vizsgálattal ki lehet mutatni,ha idegbántalom van a lábban és van rá olyan gyógyszer amit a diabetológián a szakorvos kedvezményesen felírhat! 

Kovacs Andras answered 13 év ago

 Sziasztok! Valóban vannak nagyon jó gyógyszerek erre a fájdalomra,igaz a vércukornak is jónak kell lennie. Tudni kell,hogy a gyógyszert nem elég 1-2 hónapig szedni,mert akkor hamar visszatér a fájdalom. 

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Az idegbántalomnál és éjszaka kinzó  fájdalomnál,előfordulhat -e h kalcium vagy magnézium hiány van?,

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Lábfájdalomra gomdoltam:-)

Sára Biró answered 13 év ago

 Szia Zsuzsika!  A kálcium és a magnezium hiánytól inkább görcsös jellegű fájdalom jelentkezik. Az idegi bántalom esetén áramütésszerű, nyilalló,zsibbadó,tűszúrásszerű fájdalom. Olyan erős lehet hogy a takarót sem bírja a beteg elviselni,és az éjszakai órákban fokozódik.