Hibáztam! Hogyan oldjam meg?

KérdésekHibáztam! Hogyan oldjam meg?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 13 év

Reggel elfelejtettem beadni a bázis és a gyorshatású inzulunom. Délre az egekben voltak az értékeim.

14 Válasz
Best Answer
Zsóka answered 13 év ago

Szerintem helyesen jártál el de ilyenkor fordulj a háziorvosodhoz, tanácsért, gondolom telefonon is el tudod érni, vagy pedig van segély vonal is . A cukorral nagyon kell vigyázni , mert könnyen kómába eshetsz ilyen magas cukor mellett.Ez főleg akkor nagy baj ha egyedül vagy és nincs a közeledbe senki!

Sára Biró answered 12 év ago

Kedves Erzsok,ez jó a nővérek nem tudták mit csinálj,de Te  igen :-).
Érdemes matricával megjelölni,melyik a nappali és melyik az éjszakai inzulin,általában én is a sötétebb tollat szoktam ajánlani az éjszakai inzulinhoz. Kivétel a NovoPen,mert abból a kék szebb mint a szürke:-)
Kedves Ezsok vigyázz a láb áztatással,inkább többször keveset kb 5 percet,a borogatás  kitűnő ötlet:-)

jaskó answered 12 év ago

Kedves Erzsó! Gratulálok! Jól és helyesen tetted, amit tettél. Ezért felénk nem tolják le az embert a kórházban, hanem alaposan kikérdezik és a jó megoldásért megdícsérik, de felhívják a figyelmet arra, hogy ezzel nagyon vigyázni kell. Egyébként szeretném látni azt az embert, aki életében egyszer sem hibázik. Viszont a hibákból tanulni kell. Remélem ezt is bejegyezted a naplóba. Otthon mi a helyzet, főleg ha egyedül van az ember? Hívja a háziorvosát, aki talán jobban meg van ijedve, mint a beteg maga?. Ha jól felkészültek vagyunk és van időnk cselekedni, akkor tegyük azt, amit a tapasztalat és a logika diktál. Aki időt nyer, az életet nyer!!!
Katalinnak!
Ha egyedül vagy és belealszol, az pech! Akkor az embernek vagy szerencséje van és a mája még megmenti, "…vagy jőni fog, ha jőni kell a nagyszerű….." (A költő után szabadon) Szóval akár a legrosszabb is bekövetkezhet. Legyetek nagyon óvatosak. Inkább egy fölösleges mérés, akár éjszaka is, vagy a gyanú esetén mindenképpen járjunk a végére és ne válasszuk a belealvást, ha már felébredtünk.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kati nem tudom ezt olvastad-e? Alvás alatti hypoglikémiával kapcsolatos.
 Belinkelem.
https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1106/

Sára Biró answered 11 év ago

 Vannak akik nemrég csatlakoztak hozzánk,érdemes ezt a kérdést elolvasni. Tapasztalat?