Milyen arányban adjátok a gyors hatású,illetve a bázis inzulint?

KérdésekMilyen arányban adjátok a gyors hatású,illetve a bázis inzulint?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

30 Válasz
Hné M Melinda answered 12 év ago

 Eddig kb. 50-50 %-ban volt, most a lantus kicsit több (28E), actrapid 22, de ez sem elég. Elvileg tovább nem emelünk, úgy néz ki jön a pumpa.

Sára Biró answered 12 év ago

 Melinda akkor lesz valaki aki a pumpás tapasztalatát megosztja velünk.

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Nem nagyon szeretném. Félek tőle.

Sára Biró answered 12 év ago

 Én több pumpás beteget is láttam,vannak kollégák akik arról számoltak hogy csökkent a hypo, és némelyik betegnél tettsúly csökkentést lehetett elérni. Én inkább több pumpás gyerekről hallotta,meg sajnos nagyon költséges. Lényegében nem kell félni,de ennek beállítása pumpa centrumban javasolt.

Nanita answered 12 év ago

Nekem a Lantus adagom: 10+7=17E ( meleg front hatásra 1E-el több)
Humalog alap: 3-5-4E= 12E.

Gyöngyi answered 12 év ago

Nekem a NovoRapid 12-16-14E, Insulatard 22E

Edina answered 12 év ago

Nekem Lantus:12-12E(24E),Novorapid:8-8-7E(23E)

Edina answered 12 év ago

Melinda!Szerintem ne félj tőle.Én már szivesen használnám inkább.A doktornőnél volt egy kismama aki inzulin pumpát használt.nagyon félt tőle,megkapta próba hónapra,hozzá se nyúlt,majd amikor el kellett döntenie,hogy kell-e vagy visszaadja,akkor kezdte el használni.szerinte sokkal szabadabb,mintha "egészséges lenne",egy hátulütő ,hogy grammra pontosan kell tudni az ételek szénhidrát tartalmát,nem lehet saccolni.

katalin answered 12 év ago

nekem novorapid 20 -12- 10  levemir 16-12

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Edina! Ma is elsaccoltam a tésztát, kevés lett, nem gondoltam volna, teljesen jól laktam tőle. Meg ami zavar,hogy 3-4 napig a tű egy helyen van, nem tudom milyen lesz a helye, ráadásul ált. feszes, nőies ruhákat hordok, ami ezzel nem biztos,hogy lehetséges. Nekünk van egy kislány betegünk, akinek pumpája van, nem igazán szépek az értékei, 9 körüli HgbA1C-k vannak. De ha kell, akkor megpróbálom, mert a szemem miatt mindent megteszek.