Hogyan lehet elfogadni azt,hogy egy életen át inzulint kelljen adni?

KérdésekHogyan lehet elfogadni azt,hogy egy életen át inzulint kelljen adni?
Cuki Baba kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Meg kell próbálni pozitívan nézni az életet. Tudom, hogy ez ilyenkor nehéz, de ez egy olyan betegség, és az ahhoz kapcsolódó gyógymód, amivel teljes életet lehet élni. Érdemes mérlegelni előnyeit, hátrányait, de mindegyiket hideg fejjel kell végiggondolni, különben csak a rosszból lesz sok. Idő kell ahhoz is, hogy az inzulin beadása illetve az egész folyamat rutinszerűvé váljon. Ha beépül a mindennapokba, már könnyebb vele megbirkózni.
De azt gondolom, hogy talán a legfontosabb, hogy ha már a gyógyszer nem elég, akkor életmentő az inzulinos kezelés. És mindig van valaki, akinek fontos, hogy ne add fel.

Cuki Baba answered 13 év ago

 Kedves Eszter! Köszönöm a segítséget,a biztatást. Tudom,hogy szükséges ,sok emberrel beszéltem és az oldalon is olvastam,hogy nem olyan vészes a helyzet,de hát ilyen aggódó vagyok!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Azt gondolom, az lenne a furcsa, ha nem aggódnál. Ilyen lényeges életmódbeli változásnál teljesen természetes, hogy félsz az újtól, a mástól. De biztos vagyok benne, hogy sikeresen veszed majd az akadályt, mert kellő figyelmet fordítasz magadra. 🙂