Ha valaki meggyógyul a depresszióból,visszatérhet-e még?

KérdésekHa valaki meggyógyul a depresszióból,visszatérhet-e még?
MariMarton kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

A depresszió bárkinél kialakulhat bizonyos élethelyzetekben, de gyógyszeres kezeléssel vagy pszichoterápia segítségével ki lehet belőle gyógyulni. Előbbi inkább tüneti kezelést ad (alvásproblémák, feszültség oldása), utóbbi megpróbálja a háttérben lévő okokat feltárni, és ezekre más, hatékonyabb megoldási módokat kidolgozni. Sajnos azonban egyik esetben sem lehet garantálni, hogy újabb, megoldhatatlannak tűnő helyzetben nem fog visszatérni a depresszió.

Zsóka answered 13 év ago

Ha valaki hajlamos a depresszióra akkor sajnos visszatérhet, mert szerintem kigyógyulni teljesen soha nem lehet belőle!

Violetta Varga answered 13 év ago

 A vizsgálatok többsége arra enged következtetni, hogy a legjobb eredmény a különböző terápiás módszerek – általában a gyógyszeres kezelés, a kognitív és az interperszonális terápia – valamely kombinációjával érhető el, és ez eredményesebb, mint bármely módszer önálló alkalmazása. A Hamilton-féle depresszióértékelő skála alkalmazásával megállapították, hogy mindhárom kezelési módszer az esetek 60%-ban felszámolta a depressziós tüneteket. Amerikai vizsgálatok szerint az első négy hétben a hangulatjavító gyógyszerek tűntek a leghatékonyabbaknak, de a vizsgálat végén a pszichoterápiák – mind a kognitív, mind az interperszonális terápia – szorosan felzárkóztak. Érdemes megemlíteni, hogy a kognitív terápia bizonyult a legeredményesebbnek a visszaesés megakadályozása szempontjából.

A beteg gyógyulásának esélyeit nagymértékben növeli a család segítő jelenléte. Talán legfontosabb szerepük a depresszió lehetőségének felismerésében van, hiszen a beteg – épp a motivációinak elvesztése miatt – nem valószínű, hogy rászánja magát az orvoshoz fordulásra. Hasonlóan nagy szerepet kapnak a hozzátartozók abban is, hogy ellenőrizzék a beteg gyógyszerszedési szokásait és támogassák a terápiákon való megjelenését. Fontos, hogy környezete türelemmel és pozitívan forduljon a beteg felé, ellensúlyozza annak negatív én- és jövőképét.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

nem értek hozzá, de depresszióból sztem meg kell tudni különböztetni h egyedi eset, ami adott trauma miatt egyedi esetként alakul ki, alapvetően nem a személyiség okozza hanem egy külső sokk hatás és ez nem betegség csak átmeneti krízis állapot és szetem van egy betegségnek titulálható fajtája is ami krónikus depresszió féle, ami a személyiség betegségéből fakad abból nem lehet kigyógyulni mint a dohányzásból, alkoholizmusból sem, csak tönetmentessé tenni az egyént.

Nanita answered 9 év ago

Depresszió és depresszió között is különbség van. De ha valaki egyszer átélt már depressziót vagy pánik beteg lett, az bármikor visszatérhet ha az életében olyan helyzet alakul ki ami kiváltja nála. Több ismerősről is tudok akiknél van, de sajnos végérvényesen nem gyógyultak meg, csak tünetmentesek,